NAPLAĆUJE OBJAVLJIVANJE VESTI, A PLASIRA SAMO ONE KOJE "PLJUJU" ĐOKOVIĆA: Britanski sajt na udaru Novakovih fanova!
Foto: EPA/Rungroj Yongrit

sramotno!

NAPLAĆUJE OBJAVLJIVANJE VESTI, A PLASIRA SAMO ONE KOJE "PLJUJU" ĐOKOVIĆA: Britanski sajt na udaru Novakovih fanova!

Jedan Noletov navijač je primetio da je za nepto više od sat vremena ova platfporma objavila čak 5 negativnih vesti o Đokoviću

Objavljeno:

Novak Đoković je meta negativnih pisanja brojnih medija kada zabeleži loš rezultat ili im da makar malo povoda nekom izjavom, a to je prethodnih nedelja ponovo došlo do izražaja.

Prvi teniser sveta je tokom Olimpijskih igara u Tokiju dao izjavu vezanu za pritisak koji oseća kao favorit koja je izvučena iz konteksta pa se našao na udaru javnosti zbog "napada na Simon Bajls", američku gimnastičarku.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Kada se ispostavilo da je u pitanju lažna vest, a novinar autor iste se izvinio, ipak je učinjena šteta bila veća i privukla više pažnje od izvinjenja. Onda je srpski teniser frustriran razvojem situacije u meču za bronzu na OI bacio jedan reket visoko na tribine a drugi slomio - pa su krenuli novi napadi na njega.

Sve ove vesti gde se Đoković "blati" objavljivane su na vebsajtu "Brinkvajr", a poslednje tri čak u samo sat vremena. Ispostavilo se da je u pitanju platforma koja naplaćuje PR i marketing agencijama da bi objavila njihove tekstove.

To nije ništa novo kod modernih digitalnih medijskih platformi, ali je pitanje kako prave selekciju ovih vesti, pošto se u moru tekstova koji kritikuju Novaka ne nalazi nijedan koji o njemu govori pohvalno.

Pravo pitanje možda nije ko sve plaća da mu se tekstovi objavljuju na sajtu "Brinkvajr" već ko i kako bira vesti koje će tu biti objavljene, pa onda "preplavi" Gugl istim u kratkom roku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.