NOVI NAPAD NA ĐOKOVIĆA I NJEGOVU ORGANIZACIJU: Švajcarci smatraju da Novakova ideja nije dobra
Foto: Starsport

opet im smeta

NOVI NAPAD NA ĐOKOVIĆA I NJEGOVU ORGANIZACIJU: Švajcarci smatraju da Novakova ideja nije dobra

Direktor turnira u Gštadu Džef Kole protivi se planovima i ciljevima najboljeg tenisera sveta

Objavljeno:

U avgustu će se navršiti godinu dana otkako je Novak Đoković sa Vasekom Pospišilom osnovao PTPA, asocijaciju koja je napravljena sa glavnim ciljem da pomogne nižerangiranim igračima.

Veliki broj mladih igrača odustaje od bavljenja tenisom zbog finansijskih poteškoća i to je ono što Srbin želi da popravi. Međutim ne dele svi isto mišljenje i često napadaju najboljeg tenisera sveta.

Švajcarski list "Bazler Cajtung" objavio je intervju sa Džefom Koletom, direktorom turnira u Gštadu koji se protivi suštinskim idejama PTPA.

- Svi hoće da budu u boljoj kategoriji nego što jesu. Normalno je da bi želeli na svakom turniru da gledaju Federera, Đokovića i Nadala, ali to nije moguće. Slično je kao fudbal, Liga šampiona je kao grend slem u tenisu. Mastersi su Liga Evrope, dok turniri iz serije 500 prolaze dobro, oni iz serije 250 se muče, ali kukanje ne pomaže. Jednostavno je, ne možete da imate najbolje igrače stalno - rekao je Kole.

Objasnio je zašto se ne slaže sa načelima PTPA.

- Kažu da se igrači ne pitaju dovoljno, a to nije slučaj. MI smo hteli da spojimo turnire u Gštadu i Lozani, da napravimo kombinaciju muškog i ženskog turnira, ATP i WTA je dao blagoslov, igrači su blokirali. ATP ima idealan sistem, PTPA je nepotrebna. Ako želite da radite stvari na način kao Novak Đoković onda će ravnoteža da se poremeti i posledice će biti nemerljive. To nije dobra ideja Đokovića - jasan je Kole.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.