AMERIKANAC SVIMA OBJASNIO ZAŠTO JE NOVAK NAJVEĆI U ISTORIJI! Obavezno pročitajte ovaj tekst!
Foto: Profimedia

NARAVNO

AMERIKANAC SVIMA OBJASNIO ZAŠTO JE NOVAK NAJVEĆI U ISTORIJI! Obavezno pročitajte ovaj tekst!

A jedan interesantan podatak pokazuje kako je Novak napredovao iz godine u godinu

Objavljeno:

Američki novinar Den Voken je uradio članak povodom osvajanja šeste Novakove titule na Vimbldonu.

U nastavku vam prenosimo ovaj tekst.

Novak Đoković je juče pobedom nad Mateom Beretinijem stigao do svoje 20. Gren slem titule, čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom po broju titula na Gren slem turnirima.

Naravno da nije izostao i klasično jedenje trave sa centralnog terena kao i posle svake titule na Vimbldonu. Na šta su se Englezi pobunili i videćemo hoće li Novak i sledeće godine to isto uraditi.

Naravno da se navijači Nadala I Federera neće tako lako pomitiri sa činjenicom da je Novak Đoković sve bliži da postane najbolji svih vremena.

Ali sada se može reći da Novak sada gradi novu istoriju i da ide ka tome da postane najbolji teniser na svetu.

A to je i moguće jer se može reći da je ovo njegovo vreme koje se može uporediti sa periodom kada je Federer dominirao od 2003-2009, kao i sa Nadalovim titulama na Roland Garosu, koga je Novak ove godine savladao upravo na njegovom mestu u Parizu.

Može se reći da je sad trka upravo počela, jer sad sva trojica imaju po 20 Gren slem titula. A Novak već na sledećem velikom turniru gde bi novom titulom došao na sam vrh.

A jedan interesantan podatak pokazuje kako je Novak napredovao iz godine u godinu, jer je u trenutku kada je Federer imao 15 Gren slem titula na svom kontu, Đoković imao samo jednu.

Evo i šta je Novak do sada uradio i po čemu je najbolji na svetu:

- Jedini je koji je osvojio svaki Gren slem dvaput.

- Jedini da je u jednom trenutku imao u svojim rukama sva četiri Gren slema, dok ove godine ima šansu da osvoji i kalendarski slem.

- Jedini je koji je osvojio svaki masters dvaput.

- Proveo je najviše nedelja na prvom mestu.

- Ima bolji međusobni skor i protiv Nadala.

- Jedini je teniser koji je Federera pobedio tri puta na Vimbldonu, a Nadala dva puta na Rolan Garosu.

Za Novaka se sada ne može reći da je kako ga svi nazivaju loš čovek (bad guy) jer je on sada predvodi ovu čuvenu trojku svetskog tenisa. Pobeđuje Nadala i Federera na svakom velikom turniru i na svoju stranu pridobija sve više navijača.

Posle osvajanja Vimbldona Novak je izjavio da ne zna hoće li nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Prema njegovim rečima trenutno su šanse 50:50. U slučaju da ipak odluči da otputuje za Tokijo imaće priliku da ukoliko osvoji zlato moći da pretenduje na Zlatni slem koji je u istoriji samo osvojila Štefi Graf.

Za kraj možemo reći da je trka počela da su svi na istim startnim pozicijama, i da nam ostaje da vidimo ko će na kraju izaći kao pobednik. Deluje da je Federer na izmaku snage, Nadal da i dalje može da osvoji neki Gren slem, ali zato je Novak tu glavni koji bi na kraju karijera sve trojice mogao da bude na prvom mestu po broju Gren slem titula.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.