NIJE BLISTAO, ALI JE DO FINALA STIGAO: Đoković uništio Šapovalova u najbitnijim momentima meča (FOTO)
Foto: Profimedia

VIMBLDON, POLUFINALE

NIJE BLISTAO, ALI JE DO FINALA STIGAO: Đoković uništio Šapovalova u najbitnijim momentima meča (FOTO)

Kompletan tok meča mogli ste pratiti na našem portalu

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u polufinalu pobedio Kanađanina Denisa Šapovalova sa 3:0 (7:6 (7:3),7:5, 7:5).

Đoković se plasirao u svoje sedmo finale Vimbldona, a za šestu titulu boriće se sa Italijanom Mateom Beretinijem, koji je u prvom polufinalu savladao Huberta Hurkača sa 3:1.

Prvom igraču sveta biće to 30. grend slem finale u kome će pokušati da osvoji 20. titulu, po čemu bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Novak Đoković
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Šapovalov je prvi u meču stigao do brejka, koji je potom lako i potvrdio, 1:3. Novak je u prvom setu uhvatio poslednji voz i napravio brejk kojim je izjednačio na 5:5. Prvi set odlučen je u taj-brejku koji je pripao Novaku 7:3 koji je na taj način došao do prednosti u setovima.

U drugom setu na 5:5, Đoković je uspeo da iskoristi prvu brejk priliku koja mu se ukazala, povede sa 6:5, a potom sigurnim servis gemom dođe do velikih 2:0 u setovima.

Veliki šampion pokazao je svoje pravo lice i u trećem setu kada se lomio rezultat. Imao je sedmu brejk loptu u setu u jedanaestom gemu koju je iskoristio, došao do 6:5, a onda je rutinski odservirao za plasman u svoje novo finale Vimbldona.

TREĆI SET:

7:5 - KRAJ MEČA!!!!! Đoković je u finalu Vimbldona!!!!!

Novak Đoković
foto: EPA/Neil Hall

6:5 - BREEEEEEEJK!!!!!!! Dubokim loptama Novak je prisilio Šapovalova da napravi grešku 0:30. Đoković dolazi di brejk šanse koju ne koristi. Drugu je iskoristio i u narednom gemu serviraće za plasman u novo finale Vimbldona.

5:5 - Još jedan lagani servis gem sprskog tenisera.

4:5 - Šapovalov je stigao do gema tako da je pritisak sada na Novaku.

4:4 - As udarcem Novak dolazi do 40:0, a zatim i smečom do novog poena, a samim tim i gema.

Novak Đoković
foto: Profimedia

3:4 - Brejk prilika za Đokovića 30:40 koju srpski teniser nije uspeo da iskoristi. Imao je još jednu, ali je propustio i nju posle čega je Šapovalov uspeo da stigne do novog gema.

3:3 - Đoković je takođe sada izgubio dva poena, ali je stigao do gema i novog izjednačenja.

2:3 - Bilo je 30:30, ali Novak ovoga puta nije uspeo da stigne do brejk prilika.

2:2 - Lagani gem za Novaka kojim stiže do izjednačenja.

Novak Đoković
foto: Profimedia

1:2 - Sada Novak ima dve brejk šanse 15:40. Kanađanin se izvukao sjajnim servisima, izjednačenje. Uzbudljiv gem u kome Đoković nije iskoristio tri brejk šanse pripao je Šapovalovu.

1:1 - Šapovalov ima dve brejk prilike 15:40. Opet je Novak spasio vezane brejk prilike, izjednačenje. Dugačak gem na kraju je pripao Đokoviću koji je uspeo da spasi ukupno tri brejk prilike i stigne do izjednačenja u gemovima.

0:1 - Ovaj deo igre počeo je servisom Šapovalova koji je izgubio jedan poen i stigao do prednosti u gemovima.

DRUGI SET:

7:5 - Đoković lagano stiže do tri set lopte 40:0. Kanađanin se buni, ali mu ništa to ne pomaže, Đoković je na set od plasmana u finale Vimbldona.

Novak Đoković
foto: Profimedia

6:5 - BREEEEEEEEEEEJK!!!!!!! Najlepši poen u meču osvaja Novak 30:30. Šapovalov pravi duplu grešku u trenutku kada je Đoković stigao do brejk prilike pa će tako najbolji teniser sveta u narednom gemu servirati za osvajanje drugog seta.

5:5 - Uspeo je Novak da osvoji gem i izjednači u drugom setu.

4:5 - Uspeva Šapovalov da osvoji gem tako da će Novak u nerednom morati da servira za ostanak u drugom setu.

4:4 - Uzvaća Novak istom merom, novo izjednačenje u gemovima.

Novak Đoković
foto: Profimedia

3:4 - Šapovalov je ponovo siguran u svom servis gemu koji osvaja bez izgubljenog poena.

3:3 - Natrčao je Šapovalov srpskog tenisera i stigao do dve brejk lopte 15:40. Sve je prštalo od udaraca u poenu kojim je Novak stigao do prednosti pošto je pre toga uspeo da spasi dve brejk prilike. Sjajno se Novak izvukao u ovom gemu i na kraju ipak stigao do gema.

2:3 - Kanadski teniser pogrešio je samo na startu ovog gema, sve ostalo odigrano je u njegovom ritmu za novu prednost.

Denis Šapovalov
foto: EPA/Neil Hall

2:2 - Novak je u velikom problemu, Šapovalov ima tri brejk prilike 0:40. Zato je najbolji na svetu, Đoković je spasio sve brejk prilike, a zatim osvojio i naredna dva poena za novo izjednačenje u gemovima.

1:2 - Bez Đokovićevog otpora u ovom gemu, Šapovalov ponovo vodi.

1:1 - Izgubio je Novak dva poena, ali je stigao do izjednačenja u gemovima.

0:1 - Odličan start drugog seta za Šapovalova koji osvaja prvi gem u ovom delu igre.

PRVI SET:

7:6 - TAJ-BREJK: Prvi mini brejk pravi Đoković koji vodi sa 2:1. Na promenu strana Novak ima prednost 4:2. Najduža razmena udaraca pripada Đokoviću 5:2. U bitnom trenutku Novak izlazi na mrežu i stiže do tri set lopte 6:3. Dulom servis greškom Šapovalova završen je prvi set. Đoković je imao brejk zaostatka, ali je na kraju posle 53 minuta uspeo da povede u setovima.

Novak Đoković
foto: EPA/Neil Hall

6:6 - Bez izgubljenog poena Šapovalov osvaja gem i uvodi prvi set u taj-brejk.

6:5 - Preokret, sada Novak vodi u gemovima i ima zagarantovan makar taj-brejk u prvom setu.

Novak Đoković
foto: EPA/Neil Hall

5:5 - BREEEEEEEEEJK!!!!!! Šapovalov je imao zicer koji je mogao da pretvori u prvu set loptu, ali umesto toga Novak ima prvu brejk priliku na meču koju nažalost ne koristi. Dobio je Đoković još jednu šansu koju je iskoristio i uspeo u poslednjem trenutku da uzvrati udarac i oduzme servis rivalu.

4:5 - Šapovalov je na dva poena od osvajanja seta 40:40. Izvukao se Đoković iz nezgodne situacije, tako da će u sledećem gemu kanadski teniser servirati za osvajanje seta.

3:5 - Opet sa nulom Šapovalov stiže do gema, Novak sada servira za ostanak u prvom setu.

3:4 - Pvi Novakov as na meču 40:15. Usledio je izgubljen poen, ali je zato drugim asom Đoković rešio gem u svoju korist.

Novak Đoković
foto: Profimedia

2:4 - Prvi servis i dalje dobro sluša kanadskog tenisera koji ne ispušta zarađeni brejk prednosti.

2:3 - Uzvraća Novak i bez većih problema osvaja svoj servis gem.

1:3 - Bez izgubljenog poena Šapovalov potvrđuje prednost brejka.

1:2 - BREEEEEEJK!!!!!!! Novak je napravio prvu duplu grešku u meču 0:15. Opasnost za Đokovića, Šapovalov ima dve brejk lopte 15:40. Spasio je obe srpski teniser, ali je zatim usledila i treća prilika posle duple servis greške koju je kanadski teniser iskoristio i tako prvi stigao do brejka prednosti u ovom polufinalu.

Denis Šapovalov
foto: Profimedia

1:1 - Prvim as udarcem Šapovalov dolazi do 30:30. Osvaja i naredna dva poena i stiže do prvog izjednačenja.

1:0 - Drugo polufinale Vimbldona počelo je servisom Novaka Đokovića. Forhend i servis viner na startu 30:0. Lako bez izgubljenog poena Novak stiže do prvog osvojenog gema u meču.

17:36 - Novak Đoković i Denis Šapovalov izašli su na teren, počelo je zagrevanje.

Novak Đoković, Denis Šapovalov
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

17:14 - Mateo Beretini prvi je finalista ovogodišnjeg Vimbldona pošto je u prvom polufinalu savladao Hurberta Hurkača sa 3:1 u setovima.

Mateo Beretini
foto: EPA/Neil Hall

17:08 - Još uvek je u toku prvi polufinalni susret. Beretini se nalazi na gem od plasmana u finale pošto vodi protiv Hurkača 2:1 u setovima i 5:3 u gemovima u četvrtom setu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sastaje se u polufinalu Vimbldona protiv kanadskog predstavnika Denisa Šapovalova.

Novaku su preostala još dva koraka da dođe do cifre od 20 Grend slem titula, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Đoković je do sada na turniru izgubio samo jedan set do polufinala, i to na startu turnira od mladog Drejpera, a nakon toga su redom padali Kevin Anderson, Denis Kudla, Kristijan Garin i Marton Fučovič.

Sa druge strane, Šapovalov je do polufinala na staru savladao Kolšrajbera, zatim mu je Anduhar predao duel, da bi potom bio bolji od Mareja, Bautiste Aguta i Hačanova.

Đoković i Šapovalov igrali su dosad šest mečeva, a Srbin je uvek izlazio kao pobednik uključujući i jedini ovogodišnji meč kada je bilo 2:0 u setovima na ATP kupu.

(Espreso/Miloš Dreković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.