POBEDA BEZ IZGUBLJENOG SETA: Đoković krenuo kao brzi voz, na kraju Fučoviča oduvao skroz (FOTO)
Foto: EPA/Neil Hall

VIMBLDON, ČETVRTFINALE

POBEDA BEZ IZGUBLJENOG SETA: Đoković krenuo kao brzi voz, na kraju Fučoviča oduvao skroz (FOTO)

Kompletan tok meča možete pratiti na našem portalu

Objavljeno: 17:18h

Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona pošto je u četvrtfinalu bio bolji od Martona Fučoviča 3:0 (6:3, 6:4, 6:4).

Srpski teniser furiozno je krenuo meč, došao do 5:0 u prvom setu, a zatim stao. Fučovič je osvojio naredna tri gema, ali nije uspeo da se potpuno vrati u prvi set koji je pripao Đokoviću rezultatom 6:3.

Teniseri su u drugom setu bili sigurni u gemovima na svoje servise, sve do devetog, kada je prvi teniser sveta napravio brejk i poveo sa 5:4, a zatim je osvojio gem na svoj servis za 6:4 i stekao dva seta prednosti.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Đoković je u istom ritmu nastavio i u trećem setu. Već u prvom gemu tog dela igre oduzeo je servis Fučoviču, a zatim je u narednom spasio četiri brejk lopte i poveo sa 2:0 u gemovima. Obojica su posle toga osvajali gemove na svoje servise, Đoković je sačuvao prednost brejka i plasirao se u polufinale.

Novak će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela u kome se sastaju Denis Šapovalov i Karen Hačanova.

TREĆI SET:

6:4 - KRAJ MEČA!!!!! Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona. Deseti put u karijeri, najbolji teniser sveta plasirao se među četiri najbolja igrača na turniru u Londonu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

5:4 - Fučovič osvaja gem, ali će u narednom Đoković servirati za plasan u polfunale Vimbldona.

5:3 - Đoković se nalazi na samo gem od plasmana u polufinale.

4:3 - Ne predaje se mađarski teniser, još uvek je u igri kada je reč o trećem setu jer i dalje ima samo jedan brejk zaostatka.

4:2 - Brejk lopta za Fučoviča 30:40. Đoković se lako izvukao iz ove situacije i osvojio još jedan gem.

3:2 - Imao je Novak malu šansu 30:30, ali je Fučovič osvojio naredna dva poena i stigao do svog servis gema.

Marton Fučovič
foto: Profimedia

3:1 - Fenomenalan servis gem najboljeg tenisera sveta.

Novak Đoković
foto: Profimedia

2:1 - Novak dolazi do nove brejk lopte posle duple servis greške Fučoviča 30:40. Đoković izbacuje forhend u aut, izjednačenje 40:40. Mađar je uspeo da se izvuče i smanji prednost u gemovima.

2:0 - Najlošiji Novakov gem od početka meča 0:40. Spasio je Đoković čak četiri brejk prilike u ovom gemu i na kraju uspeo da overi prednost brejka.

1:0 - BREEEEEJK!!!!! Odmah u prvom gemu trećeg seta, Novak oduzima servis Fučoviču.

DRUGI SET:

6:4 - Sjanim drop šotom Đoković stiže do set lopte 40:30 koju je odmah iskoristio i sada je na samo set od plasmana u novo polufinale Vimbldona.

Novak Đoković
foto: Profimedia

5:4 - BREEEEEEEEJK!!!!! Brejk šansa za Novaka 30:40. Najduži poen u meču koji je imao 27 udaraca na kraju je pripao Fučoviču koji je stigao do izjednačenja. Mađar greši u narednom poenu, nova brejk prilika za Đokovića koju sada koristi i dolazi u priliku da u narednom gemu servira za osvajanje drugog seta.

4:4 - Briljantan gem Novaka bez izgubljenog poena.

Novak Đoković
foto: Profimedia

3:4 - Nije uspeo Novak da zapreti u ovom gemu, osvojio je dva poena tako da mađarski teniser ponovo ima prednost u gemovima.

3:3 - Novo izjednačenje u gemovima u drugom setu.

2:3 - Fučovič sve bolje servira, ovoga puta dolazi do gema bez izgubljenog poena.

2:2 - Ponovo preti Fučovič i dolazi do izjednačenja 40:40. Novak se ipak izvukao osvojio naredna dva poena i tako stigao do gema.

1:2 - Prvi put u meču Fučovič nije dozvolio da u njegovom servis gemu Đoković dođe do brejk prilika.

1:1 - Zapretio je Fučovič, imao 15:30, ali je Novak osvojio sve naredne poene u gemu i došao do izjednačenja.

Novak Đoković
foto: Profimedia

0:1 - Nastavlja se niz Novakovih brejk prilika kada servira Fučovič 15:40. Spasio se iz opasne situacije mađarski teniser i posle četiri neiskorišćene brejk prilike Đokovića uspeo je da osvoji prvi gem i povede u drugom setu.

PRVI SET:

6:3 - Konačno je Đoković uspeo da osvoji prvi set i prekine niz osvojenih gemova mađarskog tenisera koji je bio u priličnom naletu.

5:3 - Novak je imao još jednom šansu da završi set, ali ponovo nije uspeo da je iskoristi. Najduži gem do sada u meču pripada Fučoviču koji je sada u neletu sa tri uzastopno osvojena gema.

5:2 - BREEEEEEEEEJK!!!!! As udarcem Novak stiže do novih set lopti 40:15. Prva dupla greška Đokovića u meču 40:30. Mađar osvaja i naredni poen i stiže do izjednačenja 40:40. Đoković nikako da privede set kraju, Fučovič ima brejk priliku. Mađar osvaja pet vezanih poena u ovom gemu i ostaje u prvom setu.

Marton Fučovič
foto: Profimedia

5:1 - Đoković ekspresno stiže do dve set lopte 15:40. Najbolji poen do sada u meču dobija Fučovič i stiže do izjednačenja 40:40. Naredna dva poena osvojio je mađarski teniser, tako da će u narednom gemu Đoković morati da servira za osvajanje prvog seta.

5:0 - Posle samo 18 minuta igre Đoković se nalazi na gem od osvajanja prvog seta.

4:0 - BREEEEEEEEJK!!!!! Nove brejk prilike za Đokovića 15:40. Koristi drugu šansu i ponovo oduzima servis rivalu.

3:0 - Bilo je 15:30, ali je Novak osvojio naredna tri poena i tako uspeo da overi brejk prednosti.

2:0 - BREEEEEEEJK!!!!!! Dve brejk prilike ima Novak 15:40. Koristi odmah prvu i oduzima servis mađarskom teniseru.

Novak Đoković
foto: Profimedia

1:0 - Susret je počeo servisom Novaka Đokovića. Dve greške Novaka u prvom gemu koji mu je ipak pripao tako da je najbolji teniser sveta došao do prednosti u prvom setu.

Novak Đoković i Marton Fučovič sastaju se u četvrtfinalu na ovogodišnjem Vimbldonu.

Novak je u dosadašnjem toku turnira u Londonu pobeđivao redom Drejpera, Andersona, Kudlu i Garina, a u svim ovim mečevima izgubio je samo jedan set. Na drugoj strani, Fučovič je do ovog četvrtfinala dobijao redom Sinera, Veselog, Švarcmana i Rubljova.

Đoković i Fučović do sada su se sastajali dva puta i u oba duela kao pobednik je izlazio srpski teniser. Prvi meč odigrali su 2018. na US Openu, a potom su se sastali i godinu dana kasnije na turniru u Dohi.

Pobednik ovog duela u polufinalu igra sa boljim iz meča Hačanov – Šapovalov.

(Espreso/M.Dr.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.