NOVAK OBJASNIO BURNU REAKCIJU: Morao sam to da izbacim iz sebe! I DA IM POKAŽEM GDE IM JE MESTO!
Foto: EPA/Neil Hall

Vimbldon

NOVAK OBJASNIO BURNU REAKCIJU: Morao sam to da izbacim iz sebe! I DA IM POKAŽEM GDE IM JE MESTO!

Novak Đokoivć je istakao i da će uvek biti tu za Srbiju i srpski tenis

Objavljeno:

Novak Đoković je više skrenuo pažnju burnom reakcijom nakon trijumfa nad Denisom Kudlom nego samom partijom. Novinari su mu posle duela zato postavili pitanja vezana za taj detalj meča.

Posle jednog poena na kraju si slavio malo agresivnije, vikao si, režao... Da li je to zbog publike koja ti nije pružila mnogo podrške?

- Ne. Vidite, u žaru borbe se takve stvari dese. Emocije, stres, pritisak, sve što se desi na terenu se ispolji. Nekada možda deluje da pokažemo previše i to se meni danas dogodilo - rekao je Đoković i dodao:

Novak Đoković
foto: EPA/Neil Hall

- Vidi, da budem iskren, to nije nešto što ljudi ne vide. Činjenica je da ja 90 posto mečeva, ako ne i više, igram i protiv protivnika i protiv stadiona. Retko gde dobijam više podrške od svog protivnika. To je nešto na šta se jesam navikao, ali s druge strane, čovek sam, imam emocije, i naravno da se desi da me neko izbaci iz takta i da me iznervira, kada me provociraju. Bilo je nekoliko njih, ali ne bih sada o tome. Ta burna reakcija je bila možda burnija nego što bi trebalo da bude, ali morao sam to da izbacim iz sebe, i da im pokažem gde im je mesto - zaključio je Nole.

Pitanje upućeno Novaku bilo je koliko je uzbuđen zbog Olimpijskih igara i motivisan za Zlatni slem?

Novak Đoković
foto: EPA/Neil Hall

- Vrlo sam motivisan da dođem na Olimpijske igre i borim se za zlato, imam najviše ambicije. Olimpijske igre se održavaju na svake četiri godine i to je najveći događaj u istoriji sporta. Naravno, predstavljati svoju zemlju je najveća čast i privilegija. Uvek ću biti tu za Srbiju i srpski tenis. Ove godine sam fokusiran na Grend Slemove i Olimpijske igre, to sam rekao i na početku sezone. Voleo bih da osvojim i Vimbldon, to je moja želja i to je moj cilj, a posle toga nemam mnogo vremena. Moram da se spremim i odmorim kako psihički tako i fizički. Radio sam to ranije, nadam se da mogu opet - poručio je svetski broj jedan.

Olimpijske igre se održavaju od 23. jula do 8. avgusta.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.