POJAČANJE U TENISKOM DELU OLIMPIJSKOG TIMA SRBIJE: U Tokiju za sada imamo četvoro predstavnika
Foto: Profimedia

dobile pravo da učestvuju

POJAČANJE U TENISKOM DELU OLIMPIJSKOG TIMA SRBIJE: U Tokiju za sada imamo četvoro predstavnika

Postoji mogućnost da vizu izbori i Aleksandra Krunić za učešće u dublu

Objavljeno: 11:46h

Srbiju će u singlu na Olimpijskim igrama u Tokiju kada je reč o tenisu predstavljati četiri takmičara u pojedinačnoj konkurenciji.

Do juče su samo Novak Đoković i Miomir Kecmanović bili sigurni putnici u Japan, a sada je teniska ekspedicija bogatija za još dva člana.

- Juče smo obavešteni iz ITF-a da su pravo učešća dobile Nina Stojanović i Ivana Jorović - kaže Aleksandar Bolić, sportski direktor TSS.

Stojanovićeva je 86. na svetskoj listi, a Jorovićeva ima zaštitni rejting oko 90. mesta zbog duge pauze zbog povreda i u normalnim okolnostima ne bi bile na olimpijskom spisku.

Ivana Jorović
foto: EPA/Ali Haider

- Zbog situacije sa koronom i mehurom koji će biti veoma strog u Tokiju, mnogo tenisera je otkazalo učešće. Zato i teniserke koje po svom rejtingu na prethodnim Olimpijadama nisu mogle da učestvuju, sada imaju tu mogućnost -objašnjava Bolić u izjavi za "Sportski žurnal".

U TSS su uvereni da će Srbija imati još jednu učesnicu.

- Aleksandra Krunić i Stojanovićeva su prve alternative u dublu. Ukoliko samo još jedan par sa postojećeg spiska otkaže, imaćemo i jedan dubl u Tokiju. Đoković i Kecmanović neće igrati u paru.

Na OI će putovati i selektori u obe konkurencije, Viktor Troicki i Dušan Vemić.

(Espreso/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.