Jedan od ovih pet tenisera u budućnosti će smeniti Đokovića na prvom mestu! Znate li koji su? (VIDEO)
Foto: Reuters

NOVI TALAS

Jedan od ovih pet tenisera u budućnosti će smeniti Đokovića na prvom mestu! Znate li koji su? (VIDEO)

Iako je činjenica da su Novak Đoković, Endi Mari i delimično Sten Vavrinka i dalje igrači koji osvajaju značajna takmičenja njihovi porazi više ne predstavljaju ogromna iznenađenja
Objavljeno: 22:35h

Teniski svet narednih godina očekuje revolucija.

Vreme velike četvorke odavno je prošlo, a ove sezone smo se uverili da je talas mladih tenisera polako spreman da se ozbiljnije pita za ishode na velikim turnirima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iako je činjenica da su Novak Đoković, Endi Mari i delimično Sten Vavrinka i dalje igrači koji osvajaju značajna takmičenja njihovi porazi više ne predstavljaju ogromna iznenađenja, pa će beli sport u budućnosti dobiti neka nova imena koja će se boriti za trofeje, ukoliko već nisu.

Iz tog razloga odlučili smo da vam predstavimo mlade tenisere koji bi vrlo uskoro trebalo imaju zapaženu ulogu u samom teniskom vrhu.

DOMINIK TIM

Mladi Austrijanac je trenutno 10. teniser sveta, a nema sumnje da ga u budućnosti očekuje napredak na svetskoj ATP listi.

Tim je najstariji na našoj listi, pošto ima 23 godine, ali se svakako i dalje nalazi u mladom teniskom dobu.

Prošle godine je uspeo da osvoji tri ATP turnira (Nica, Umag, Gstaad), dok je ove godine četiri puta podizao pehar (Buenos Aires, Akapulko, Nica, Štutgart).

U 2016. je igrao i prvo polufinale Gren slema. Bilo je to na Rolan Garosu protiv Novaka Đokovića, kada ga je najbolji teniser sveta savladao sa 3:0.

U karijeri već ima jednu pobedu protiv Rafaela Nadala i dve protiv Rodžera Federera (Novaka i Marija nije dobija), što dovoljno govori da je Tim već formiran igrač, ali mu je potrebna veća konstatnost kako bi ostvario još veći napredak u karijeri.

Odlikuje ga dobra igra sa osnove linije, snažni udarci sa dosta spina, a specifičan je po svom jednoručnom bekhendu. Svakako bi dodatno morao da poradi na servisu i mentalnoj spremi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.