NOVAK ĐOKOVIĆ - KRALJ!
Foto: Profimedia

istorija je ispisana

NOVAK ĐOKOVIĆ - KRALJ!

Srpski as je ostvario i zvanično jedan od svoja dva najveća cilja, sada preostaje još onaj nešto malo teži

Objavljeno: 08:21h

Istorija! Tenis ima novog kralja! Novak Đoković zvanično je započeo svoju rekordnu 311. nedelju u karijeriji na prvom mestu ATP liste.

Srpski teniser je pretekao Rodžera Federera po broju sedmica kao prvi igrač planete i nijedan drugi igrač nije po tom parametru ispred njega.

- Sad kada sam postao istorijski broj jedan, odahnuo sam. Moći ću sada uglavnom da se fokusiran na Grend slemove - prenosi AFP reči Đokovića koji nikada nije krio da mu je "rušenje" Federera prvi, a broj osvojenih GS drugi cilj.

Novak Đoković
foto: Printscreen/atpworldtour.com

Tako je najbolji reket današnjice srušio još jedan od dva najveća rekorda u svetu tenisa i ostalo mu je sada još samo da prestigne Federera i Nadala po broju osvojenih Gren slemova, pa da više nema dileme ko je najbolji teniser u istoriji "belog sporta".

Ostaće 8. mart 2021. godine upisan u istoriju tenisa kao crveno slovo, a možda će se ubuduće zvati i "Dan Novaka Đokovića", jer teško da će se pojaviti neki teniser, makar ne u skorijoj budućnosti, koji će uopšte moći da ugrozi i ovaj rekord koji drži najbolji srpski sportista svih vremena.

U tih 311 nedelja vladavine, Đoković je pet puta dolazio na prvo mesto, na koje je prvi put kročio 4. jula 2011. posle trijumfa na Vimbldonu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

U tom prvom naletu, proveo je 53 nedelje na čelu, a najduže je u kontinuitetu bio na vrhu u pediodu od 7. jula 2014. do 6. novembra 2016. godine. Tada je vezao 122 nedelje na prvom mestu ATP liste.

Brojke kažu da je Novak kao broj jedan odigrao 440 mečeva, da je pobedio 387 puta i da je od 52 odigrana finala u tom periodu, 39 puta osvojio pehar.

Novak u ovom trenutku na vrhu ATP liste ima 12.030 bodova.

Novak Đoković
foto: EPA/Dean Lewins

Đoković je ovo rušenje rekorda i ispisivanje istorije tenisa dočekao u rodnom Beogradu, gde će slaviti u krugu porodice i prijatelja uz poštovanje svih mera Kriznog štaba i Vlade Srbije, a povodom toga će biti organizovana i manja manifestacija u restoranu Novak na Novom Beogradu.

- Svi koji znate ko je Novak Đoković, verovatno znate da ponedeljak, 8.mart predstavlja veliki istorijski momenat za srpski sport! Znate i da umemo da napravimo dobru žurku, ali ovoga puta u skladu sa epidemiološkim merama vas pozivamo da ponesete maske i dođete ispred restorana u ponedeljak, 8. marta, da od 18 časova obeležimo ovaj momenat za pamćenje! Dođite da vidite kakva iznenađenja smo vam pripremili - stoji u pozivu restorana na Fejsbuku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.