Đoković u polufinalu: Conga posle dva izgubljena seta, zbog povrede, predao meč!
Foto: Fonet/AP

Treća predaja

Đoković u polufinalu: Conga posle dva izgubljena seta, zbog povrede, predao meč!

Najbolji teniser sveta u prva dva seta (6:3 i 6:2) deklasirao Congu koji je zbog povrede kolena predao meč na početku trećeg seta. Novak se za finale bori protiv Gaela Monfisa
Objavljeno: 07:04h

Žo Vilfred Conga je treći teniser koji je Đokoviću predao meč na Otvorenom prvenstvu SAD nakon što su to predhodno učinili Čeh Jirži Veseli i Rus Mihael Južni u mečevima drugog i trećeg kola.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u borbi za finale igraće protiv Gaela Monfisa koji je savladao zemljaka Lukasa Puja.

Meč između dva rivala nije obilovao prelepim potezima, na kakve su nas navikli iz ranijih susreta, ali je Đoković još jednom pokazao da je znatno bolji od protivnika. Conga je imao neuporedivo više neiznuđenih grešaka dok je Novak igrao mnogo sigurnije dobivši prvi set sa 6:3 posle male razmene brejkova.

foto: Fonet/AP

U drugom setu je bilo još manje neizvesnosti. Đoković je ranim brejkom nastavio da "melje" Francuza koji, verovatno, zbog povrede nije bio na nivou iz pređašnjih mečeva. Krajem dugog seta, koji je naš teniser rešio u svoju korist (6:2), Conga je zatražio medicinsku pomoć zbog bolova u kolenu nakon čega je duel nakratko nastavljen.

Ne želevši da rizikuje veću povredu Conga posle nekoliko uvodnih poena na startu trećeg seta predaje meč Đokoviću.

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.