LEGENDARNI AMERIČKI TENISER SKOČIO U ODBRANU ĐOKOVIĆA: On je, bre, lider, a vi ponovo manipulišete njegovim rečima!
Foto: EPA/Morgan Sette

razočaran

LEGENDARNI AMERIČKI TENISER SKOČIO U ODBRANU ĐOKOVIĆA: On je, bre, lider, a vi ponovo manipulišete njegovim rečima!

Kurijer je rekao da su ponovo Novakove reči istrgnute iz konteksta

Objavljeno: 09:15h

Novak Đoković ponovo je bio na udaru teniske javnosti prethodnih nedelja, a posebno u poslednjih desetak dana zbog toga što je pokušao da pomogne kolegama teniserima koji su se našli u strogom karantinu u Melburnu.

On se angažovao i poslao pismo sa nekim predlozima organizatorima Australijan opena i vlasti u državi Viktorija kako bi im se omogućila makar neka vrsta pripreme, ali to je glatko odbijeno i ujedno je cela javnost počela da ga osuđuje.

Neki su išli čak toliko daleko da su ga napali da traži olakšice za sebe, što nije imalo veze sa istinom, pa je i on sam morao da se oglasi preko otvorenog pisma javnosti.

Naravno bilo je i onih koji su stali na njegovu stranu i branili su ga, a njima se pridružio i nekadašnji Gren slem šampion Džim Kurijer koji je rekao da opet ljudi nisu shvatili srpskog tenisera.

Hjeon Čung, Džim Kurijer
foto: AP

- Novak Đoković je učinio sve što može da pomogne drugim igračima u Melburnu. Novak je lider, ali su mu po običaju reči istrgnute iz konteksta i njima se manipuliše na potpuno pogrešan način. Nadam se da će mu australijska publika dati novu priliku i pozdraviti ga kada budu počeli mečevi - rekao je legendarni Amerikanac.

On je još jednom ponovio da je Novakova nesreća ta što se pojavio u eri kada se navijači dele na pristalice Federera i pristalice Nadala, pa da zato ne dobija poštovanje kakvo zaslužuje neko ko ima 17 osvojenih Gren slemova i uskoro će postati i rekorder po broju nedelja na prvom mestu ATP liste.

- Nole je vrlo lako podložan javnom mišljenju i kritikama. Dosta se trudi da pridobije publiku, što je i prirodno zbog svega što je postigao na teniskom terenu. Ali je verovatno imao tu nesreću da upadne u eru u kojoj se teniski navijači dele na Rodžerove i Rafine, a tu nema mesta za njega - zaključio je Džim Kurijer

.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.