PALA ODLUKA: Promenio se raspored na Australijan openu
Australijan open, Foto: EPA/Dave Hunt

australijan open

PALA ODLUKA: Promenio se raspored na Australijan openu

Organizatori Australijan opena, u saradnji sa ATP i WTA, odlučili su da izmene kalendar takmičenja pred prvi grend slem u sezoni

Objavljeno:

Organizatori Australijan opena, u saradnji sa ATP i WTA odlučili su da izmene raspored takmičenja pred prvi grend slem sezone.

Oni su pokušali da izađu u susret igračima koji se trenutno nalaze u dvonedeljnom karantinu.

Odlučeno je da će biti tri umesto dva turnira WTA 500, u nedelji od 31. januara do 6. februara, ali sa smanjenim brojem učesnika u glavnom žrebu.

Treći WTA trunir 500 je dodat i održaće se od srede 3. februara do nedelje 7. februara.

Ovo su veoma izazovna vremena za tenisere koji su u karantinu, pa smo u saradnji sa ATP i WTA učinili sve da im pomognemo. Promene su načinjene kako bi 72 tenisera i teniserki, koji nisu mogli da treniraju, imali dodatno vreme da se pripreme. Takođe oni će imati prioritet prilikom određivanja vremena za trening i rad u teretani", izjavio je direktor Tenis Australija Kreg Tajli.

I prvi čovek ATP Andrea Gaudenci je dodao da je sve učinjeno kako bi se teniserima izašlo u susret.

Dodatnih 24 časa pre prvog ATP turnira, uz prioritet prilikom treniranja će im pomoći. Jedva čekamo da počne nešto za šta svi verujemo da će biti fantastično tenisko leto uj Melburnu, pred sjajnim australijskim navijačima, rekao je Gaudenci.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.