ZAŠTO VOLIMO DA MRZIMO ĐOKOVIĆA? Članak australijskog novinara potpuno razbesneo Novakove navijače!
Foto: EPA/Andy Rain

(ne)pristrasno

ZAŠTO VOLIMO DA MRZIMO ĐOKOVIĆA? Članak australijskog novinara potpuno razbesneo Novakove navijače!

MekGouan ističe da je Novak podelio teniski svet

Objavljeno:

Novak Đoković se našao u centru pažnje teniskog sveta uoči ovosezonskog Australijan opena.

Ali, ne toliko zbog činjenice da se ima priliku da u Melburnu osvoji čak deveti pehar Otvorenog prvenstva Australije, koliko zbog izjava koje je davao uoči takmičenja, a koje se tiču tretmana tenisera u karantinu.

Novak Đoković, Australijan open
foto: EPA/ Lucas Coch

Usledili su mnogi negativni komentari njegovih kolega, koji su nezadovolhjni što Novak, zajedno sa Rafaelom Nadalom i Dominikom Timom, ima bolje uslove u Adelejdu nego oni u Melburnu.

Mnogi su potom stali u odbranu Srbina koji je i sam objasnio da je imao samo dobre namere, a australijski novinar Brajan MekGouan je u opširnom članku pokušao da dođe do zaključka da li je Đoković pogrešno shvaćen i kako je došlo do takve podele mežu teniserima.

Novak Đoković
foto: Profimedia

MekGouan je u naslovu teksta za "Herald San" napisao: "Budala ili šampion: Zašto volimo da mrzimo "Džokera"", aludirajući tako na nedavni pakosni komentar Nika Kirjosa.

- Zlikovac ili neshvaćen? Ne postoji između kada govorimo o prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću, nakon što je rekao da su njegovi 'zloglasni' zahtevi za Australijan open pogrešno protumačeni. Đoković je jednostavno pokušavao da pomogne onima koji su gori od njega. Za Nika Kirjosa on je 'igračka' (igra reči tool/fool – oruđe/budala) - počinje tekst Mekgouan.

Novak Đoković, Rodžer Federer
foto: EPA/Filip Singer

Novinar kaže kako prvom teniseru sveta teško pada što nije omiljen i priznat poput Federera i Nadala. Podseća se da je Rodžer čak 18 puta izabran za omiljenog igrača na ATP turu, a Rafa ima najviše pratilaca na društvenim mrežama.

- Poređenje sa Federerom i Nadalom nikada mu nije išlo u korist, iako su se međusobno uzdizali do visina. To ne znači da Novak nije previše popularan.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer
foto: EPA/Ian Langsdon/EPA/Julien De Rosa/EPA/Dave Hunt

Ističe se Novakova diskvalifikacija sa Ju-Es opena kada je nehotice pogodio loptom u vrat linijskog sudiju.

- Federer je kao junior bio poznat po nerzvoznim ispadima, ali Nadal i on nemanju mrlju, kao što je ima Novak. Đoković često ulazi u raspravu sa sudijama, pa se pamte reči Dumusoi 'Proslavili ste se u ovom meču. Odličan posao'. Na to mu nisu bila naklonjena dešavanja sa Adrija tura.

Tekst je već naišao "na nož" najvernijih Noletovih fanova, a završava se konstatacijom da je Đoković vrhunski sportista, ali ne svima.

- On je teniski titan, pojedinac, vođa, ali ne za sve - završio je Mekgovan.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.