NOVAK JE ŽELEO DA POMOGNE, NEPRAVEDNO GA KRITIKUJU! Šampion Ju-Es opena kaže da najbolji nemaju prednost!
Foto: EPA/Andy Rain

austrijanac stao u odbranu

NOVAK JE ŽELEO DA POMOGNE, NEPRAVEDNO GA KRITIKUJU! Šampion Ju-Es opena kaže da najbolji nemaju prednost!

Đoković zahteva da se poboljšaju uslovi za sve tenisere

Objavljeno: 13:09h

Zahtev Novaka Đokovića da se poboljšaju uslovi za sve tenisere, naišao je na veliku osudu od ostatka teniskog sveta. Kao po običaju po kritikama prednjači Australijanac Nik Kirjos koji smatra da je Novak razmažen.

Ali nisu se svi protivili zahtevu našeg tenisera.

Austrijanac Dominik Tim naveo je da teniseri koji se nalaze u Adelejdu ne dobijaju nikakav specijalan tretman, u odnosu na tenisere koji se nalaze u Melburnu.

Dominik Tim
foto: EPA/Andy Rain

- Privilegija je biti ovde u Adelejdu, ali to nije velika prednost. Imamo identično vreme za trening, kao i ostali u Melburnu. Samo nema toliko gužve u kompleksu, manje nas je u gradu. Ako to uporedimo sa ostalima koji nisu u strogom karantinu, imamo iste uslove.

Tim je istakao da mu je žao onih koji su stigli čarter letom na kom je bilo zaraženih putnika.

- Jedina loša stvar ovde je što se 72 igrača nalaze u strogom karantinu. Za njih će biti jako teško da igraju na ATP Kupu ili na Australijan openu. U velikom su zaostatku za ostalima, ali to smo morali da prihvatimo kao rizik kad smo ulazili u avion na putu ka ovamo.

Dodao je Austrijanac da je Novak dobio nezaslužene kritike što se pobunio protiv organizacije ovogodišnjeg Australijan opena.

- Definitivno. I u prošlosti su ga mnogo puta nepotrebno kritikovali. Ne znam šta da kažem o ovoj temi. Pokušao je da pomogne ostalima u Melburnu, ali u Australiji su odlično radili da suzbiju koronu. Gotovo da ne postoji i tako treba da ostane.

Dominik Tim
foto: EPA/Andy Rain

Na kraju je zaključio da je veoma teško dovesti 1.000 ljudi iz celog sveta na jedno mesto za vreme pandemije:

- Mogu da razumem zdravstvene organe Australije i njihovu Tenisku federaciju. Veoma su pažljivi sa svim što rade i jasno je zbog čega su čitave avione smeštali u karantin. Moramo to da razumemo, iako jeste nepravedno za sve koji su u karantinu. Jednostavno je takav rizik. Novak je želeo da pomogne, ali je odbijen.

Kako je naveo glavni organizator turnira Krejg Tajli zbog nedovoljno mesta u Melburnu nekolicina tenisera karantin provode u Adelejdu. Među kojima su Novak Đoković, Rafael Nadal, Dominik Tim, Naomi Osaka, Simona Halep i Serena Vilijams.

Australijan open poćinje 8. februara, a kao uvertira biće ATP kup koji je na programu prvog dana drugog meseca u godini.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.