ZABIO SI NOVAKU NOŽ U LEĐA, A GLUMIŠ DA SI MU PRIJATELJ: Đokovićevi navijači se obrušili na Vavrinku!
Foto: EPA/Justin Lane

razočarao ih je

ZABIO SI NOVAKU NOŽ U LEĐA, A GLUMIŠ DA SI MU PRIJATELJ: Đokovićevi navijači se obrušili na Vavrinku!

Doduše, postoji mogućnost da su pogrešno razumeli ono što je Švajcarac rekao i da je to u stvari više bilo upućeno kao kritika rigidnosti vlasti u australijskoj državi Viktorija

Objavljeno:

Novak Đoković našao se na udaru skoro svih i to samo zato što je želeo da pomogne svojim kolegama i koleginicama.

Ustremili su se svi na najboljeg tenisera sveta, maltene od samog njegovog dolaska u Australiju, gde su svi teniser i teniserke smešteni u dvonedeljne karantine.

Novak je sa određenom ekipom igrača i igračica u Adelejdu, dok su ostali u Melburnu. I dok jedna grupa tenisera u dvonedeljnom karantinu ima pravo na 5 sati treninga dnevno, odnosno da provede van sobe, druga grupa u Melburnu u kojoj ima daleko više ljudi ne sme da promoli nos kroz vrata svojih hotelskih soba jer se ispostavilo da su doputovali avionima u kojima je bilo osoba zaraženih koronavirusom.

Novak Đoković
foto: EPA/Christian Bruna

Usled svega toga Đoković je i kao najbolji teniser sveta, ali i kao prvi čovek nove organizacije za zaštitu i prava igrača, Asocijacije profesionalnih tenisera, uputio pismo vlastima države Viktorija i organizatorima na kome se našao spisak zahteva da teniseri i teniserke ipak dobiju neke olakšice, što je glatko odbijeno, a još se Novak zbog toga našao i na udaru i stubu srama, pa čak i uvreda kako od političara tako i od novinara i kolega tenisera, a neki su čak tražili da se odmah deportuje.

U celu tu zbrku se uključio i Sten Vavrinka, teniser koji je u odličnim, takoreći prijateljskim odnosima sa Novakom koji je imao komentar koji se mnogima nije svideo.

- On je to tražio od Adelejda?! - rekao je Vavrinka. E sad da li se podsmevao Novaku zbog dobre namere ili je to izgovorio u smislu da su vlasti toliko stroge i nepopostljive da je suludo bilo uopšte tražiti, to zna najbolje on.

Sten Vavrinka
foto: EPA

Međutim, brojni Đokovićevi navijači su zbog toga prilično pobesneli na Švajcarca i optužili ga da je licemeran, jer se predstavlja kao prijatelj Srbinu, a ovamo mu se podsmeva.

- Sten se pokazuje kao Novakov prijatelj, ali smo mnogo puta videli da ima više od želje da mu zabode nož u leđa. Ako ste stvarno prijatelj nekome, ne budite kao Sten - piše u jednom od komentara.

- I on ima privilegije u Melburnu, od sobe, hrane i treninga, za razliku od njegovih kolega, i sada proziva nekoga ko želi da pomogne. Ne budite kao Sten - poručio je jedan ljubitelj tenisa.

- Sedi na kauču i kritikuje druge koji žele nešto da urade, čai i ako to ne moraju - bio je jedan od komentara.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.