ODMAH SRAMAN SKANDAL U MELBURNU! S pozitivnim testom doputovao, a organizatori ga puštaju da igra?!
Foto: EPA/Roman Pilipey

australijan open

ODMAH SRAMAN SKANDAL U MELBURNU! S pozitivnim testom doputovao, a organizatori ga puštaju da igra?!

Igračima je dozvoljeno da uđu u Australiju zbog Australijan opena samo ako dobiju negativan test pre poletanja

Objavljeno: 12:17h

Prošlogodišnji četvrtfinalista Australijan opena, amerikanac Tenis Sandgren doputovao je u zemlju kengura iako je zaražen virusom Kovid 19.

Amerikanac je nakon dva pozitivna testa, o kojima je sam pisao na svom Tviter nalogu, seo u avion i uputio se na prvi gren slem u sezoni.

- Kovid pozitivan na Dan zahvalnosti, kovid pozitivan u ponedeljak. Bar ću moći da zadržim bodove - napisao je Sandgren.

Bez obzira na ogorčenje javnosti i upućenih primedbi, Tenis će na teren već u sredu, a svoje viđenje slučaja izneo je i organizator.

- Igračima je dozvoljeno da uđu u Australiju zbog Australijan opena samo ako dobiju negativan test pre poletanja ili ako su oporavljeni slučajevi uz diskreciju vlade Austalije. Svako ko želi da uđe u Australiju a ranije je bio pozitivan mora da dostavi detaljnu medicinsku dokumentaciju da se oporavio i da više nije zaražen. U slučaju Tenisa Sandgrena koji je bio u samoizolaciji, a prethodno je bio pozitivan krajem novembra medicinski karton je morao biti pregledan od strane nadležnih. Posle te provere mu je dozvoljeno da leti - navodi se u saopštenju Australijan opena.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.