KRENULE KVALIFIKACIJE ZA AUSTRALIJAN OPEN 11.000 KM DALJE OD MELBURNA: Srbi prvog dana na 3/5
Foto: AP

polovičan uspeh

KRENULE KVALIFIKACIJE ZA AUSTRALIJAN OPEN 11.000 KM DALJE OD MELBURNA: Srbi prvog dana na 3/5

Novi selektor Dejvis kup selekcije je bio uspešan na početku nove sezone

Objavljeno:

Četvoro srpskih tenisera igralo je prvog dana kvalifikacija za Australijan open.

Ove godine, zbog korone, kvalifikacije se igraju u Aziji, što je svojevrsni presedan u istoriji tenisa. Dok se mečevi u konkurenciji tenisera igraju u Dohi, teniserke ukrštaju rekete u Dubaiju.

Kada su muškarci u pitanju, jedino je Viktor Troicki danas bio na terenu od naših predstavnika. Novopečeni selektor Dejvis kup reprezentacije je bio uspešan i sa 2:6, 6:2, 6:1 je pobedio Jurija Rodionova, 143. tenisera sveta, koji igra pod zastavom Austrije.

Viktor Troicki
foto: EPA/Yoan Valat

Zna Viktor i ko će mu biti rival u drugom kolu kvalifikacija, reč je o američkom teniseru Ulisesu Blanku, koji zauzima 246. mesto na ATP listi. Podsećanja radi, Troicki je godinu počeo kao 202. na planeti, što je daleko od njegovih najboljih rezultata u karijeri.

Najveće iznenađenje dana je ispadanje Denisa Istomina u prvoj rundi kvalifikacija. Uzbekistanac koji je 2017. godine na istom turniru eliminisao Novaka Đokovića sada je poražen od Lorenca Đustina sa 6:1, 6:1.

Od srpskih igrača kvalifikacije će igrati i Nikola Milojević, kojem će protivnik biti Italijan Mateo Viola, dok će Danilo Petrović odmeriti snage sa Amerikancem Majklom Moom.

Olga Danilović
foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Na terenu u Dubaiju bile su danas i četiri srpske teniserke i ostvarile su polovičan učinak. Olga Danilović je sa 6:2, 6:2 glatko pobedila Slovakinju Kristinu Kucovu, koja je imala status 23. nosioca u kvalifikacijama i bolje je rangirana od Olge. To joj, ipak, nije mnogo značilo, jer je Danilovićeva odigrala odličan meč.

Amerikanka Saša Vikeri biće protivnica Olgi Danilović u drugom krugu i biće to njihov prvi međusobni susret.

Aleksandra Krunić
foto: Profimedia

Uspešna je bila i Aleksandra Krunić, koja je godinu počela kao tek 232. teniserka sveta. I njena rivalka Olga Govorcova je imala daleko bolje dane od minule sezone...

Meč je odigran u tri seta, a Krunićeva je slavila sa 2:6, 6:2, 6:2. Čileanka Danijel Segvel će igrati protiv Aleksandre u drugom kolu. Jednom su igrale međusobno do sada, pre sedam godina u Tunisu i tada je Čileanka pobedila sa 2:0 u setovima. Danas je i ona daleko od vrha, 208. mesto zauzima na VTA listi.

Poraze od srpskih predstavnika upisale su Jovana Jović (nekada Jakšić), koja je glatko izgubila od Đa-Đing Lu sa 6:1, 6:2, kao i Natalija Kostić, od koje je bila bolja Isalin Bonaventure iz Belgije sa 6:3, 6:3.

(Espreso.co.rs / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.