FEDERER JE OTPAO IZ TRKE ZA NAJBOLJEG TENISERA U ISTORIJI: Samo Novak i Rafa će se boriti ko je GOAT!
Foto: EPA/Ian Langsdon/EPA/Julien De Rosa/EPA/Dave Hunt

reč đokovićevog teniskog oca

FEDERER JE OTPAO IZ TRKE ZA NAJBOLJEG TENISERA U ISTORIJI: Samo Novak i Rafa će se boriti ko je GOAT!

Legendarni teniski stručnjak je izneo svoje viđenje oko rasprave ko je najbolji igrač u istoriji "belog sporta"

Objavljeno: 20:47h

Rodžer Federer se više ne može uzimati u razmatranje kada se govori o najboljem teniseru svih vremena smatra "teniski otac" Novaka Đokovića, legendarni Nikola Pilić.

Čuveni hrvatski stručnjak ističe da su svi rekordi Rodžera Federera već dostignuti ili su ugroženi, te da zbog toga samo Novak i Nadal mogu da se takmiče ko je GOAT.

- Teško je zamisliti Federera kako osvaja još jedan ili dva Gren slema. Ne kažem da on to ne može, ali je veoma teško. On sada, ne brojeći Novaka i Rafu, naspram sebe ima jedan mladi talas sjajnih tenisera kao što su Aleksandar Zverev, Danil Medvedev i Dominik Tim, a već ima 39 godina. Po mom mišljenju, trka za najboljeg svih vremena je spala samo na dva imena - rekao je Pilić.

Nikola Pilić, Novak Đoković
foto: Starsport©

Pilić takođe smatra da Đokovićevi poduhvati ne zauzimaju mnogo pažnje zapadnih medija, iako je jasno da će uskoro sigurno preuzeti jedan bitan rekord od Federera.

- To je tačno, Novak nema ta dva rekorda. Ipak, nije mi jasno zašto zapadni mediji toliko zanemaraju njegov niz provedenih nedelja na vrhu ATP liste. Ukoliko imate jednog igrača koji je proveo 300 i više nedelja na prvom mestu, to znači da je taj igrač dominantan i konstantan više od 10 godina. Zar to nije veliko dostignuće? - zapitao se Pilić.

Rodžer Federer, Rafael Nadal
foto: AP

Legendarni teniski trener takođe tvrdi da još postoji razlika između velike trojke (Novak, Rodžer i Rafa) u odnosu na ostatak ATP tura, ali da je sasvim prirodno da se ta razlika u kvalitetu polako smanjuje.

- Prirodan proces je da njih trojica polako "usporavaju". Svakako, to će se desiti. Razlika između njih i ostatka se nekada merila kilometrima, sada se to svelo na centimetre, ali stara garda još ima da mnogo toga da pokaže - zaključio je Pilić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.