FEDERER VIŠE NIKAD NEĆE IGRATI U AUSTRALIJI?! Svi bismo hteli da ode kako on želi, a ne zato što mora!
Foto: EPA/Focke Strangmann

predviđanje gren slem šampiona

FEDERER VIŠE NIKAD NEĆE IGRATI U AUSTRALIJI?! Svi bismo hteli da ode kako on želi, a ne zato što mora!

Polovina nekadašnjeg "Drvenog dubla" komentarisao je izostanak Švajcarca sa Australijan opena

Objavljeno: 12:49h

Da li će Rodžer Federer ikada više u karijeri zaigrati na Australijan openu i u Australiji uopšte?! To je pitanje koje postavljaju brojni fanovi tenisa, posebno oni na najmanjem kontinentu.

Švajcarac je odustao od igranja u Melburnu ove godine jer i dalje se ne oseća stopostotno spremno posle dve uzastopne operacije kolena.

Tod Vudbridž, jedan od najboljih dubl tenisera svih vremena, smatra da verovatno više neće Australijanci biti u prilici da uživo gledaju jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Tod Vudbridž, Jonas Bjorkman
foto: Profimedia

- To što Rodžera neće biti u Melburnu je veliko razočaranje za sve. Sasvim je moguće da ga nikad više nećemo gledati u Australiji, na Gren slemu, što bi bio veliki gubitak. To je očekivano, ali mislim da bismo svi voleli da on ode onako kako želi, a ne zato što mora - rekao je Vudbridž.

On takođe dodaje da veruje i da su strogi uslovi karantina uticali na odluku tenisera iz Bazela da ne putuje u Australiju.

- Teškoća za Rodžera je u tome što još nije fizički spreman, ali i to što još nije igrao u karantinu. Verovatno je i to drugo bila ključna stvar da odluči da ne dođe ove sezone. Sada je teško reći i kada bi on mogao da zaigra. Sve zavisi kakva bude situacija sa koronom. Njegovi ciljevi su, pretpostavljam Olimpijske igre i Vimbldon. Mislim da je London najveća šansa da osvoji Gren slem. Ipak, ako bude propustio veći deo sezone, biće teško da odigra dobro ceo turnir - dodao je Australijanac.

Rodžer Federer
foto: EPA/Focke Strangmann

U 40. godini, Rodžeru će svakako oporavak posle svakog meča biti krucijalan.

- To je najveći izazov. Ne taj prvi ili drugi meč po povratku, jer je u stanju da odigra dobro. U pitanju je oporavak. Posle dva naporna meča, da li će imati snage i za treći? Kako će telo reagovati, hoće li noge biti teške i umorne? To su sve stvari koje su važne u njegovim godinama - zaključio je Vudbridž.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.