NOVI DOKAZ DA JE NOVAK MENTALNO NAJJAČI! Nedodirljiv je i u ovom segmentu!
Sve je u glavi: Novak Đoković, Foto: EPA/Andy Rain

impresivno

NOVI DOKAZ DA JE NOVAK MENTALNO NAJJAČI! Nedodirljiv je i u ovom segmentu!

Rivali su daleko iza Đokovića po ovom parametru u čitavoj prethodnoj deceniji

Objavljeno:

Novak Đoković je po šesti put okončao tenisku sezonu kao svetski broj jedan i na taj način izjednačio rekord svog idola Pita Samprasa, ali pritom pomerio granice i u nekim drugim kategorijama vrhunskih rezultata.

U 2020. Novak je po drugi put osvojio Sinsinati itako postao jedini igrač koji je bar dva puta trijumfovao na svakom od turnira iz Masters serije.

Međutim, još vrednijim divljenja čini se podatak koliko je Đoković dominantan u taj-brejkovima.

foto: EPA/Andy Rain

Od 17 odigranih prošle sezone, Srbin je slavio u čak 15. Nakon što je deset puta zaredom osvajao odlučujući gem, izgubio je jedan protiv Kajla Edmunda na Ju-Es openu, a drugi put je poražen u taj-brejku u bolnom porazu od Dominika Tima na završnom Mastersu u Londonu.

Impresivno je koliko je Đoković ispred svih u ovom segmentu čitavu prethodnu deceniju, još od 2011.

Nole je ubedljivo na prvom mestu sa čak 65,38 odsto uspešnosti u 13. gemu, a slede Endi Mari (64,62), Rodžer Federer (64,29), Miloš Raonić (61,88), Huan Martin del Potro (60,71), dok je Rafael Nadal tek na sedmom mestu (60,48).

A ako se pogleda učinak u taj-brejku samo protiv top ten igrača, Đoković je nedodirljiv. Ima fenomenalnih 78,22 odsto, daleko iza je Nadal sa 64,15, a Federer treći sa 59,86 procenata uspešnosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.