KATASTROFA: Posle poraza, stigle su CRNE VESTI za Novaka!
Novak Đoković, Foto: EPA/Andy Rain

loše

KATASTROFA: Posle poraza, stigle su CRNE VESTI za Novaka!

Neće mu se nimalo svideti

Objavljeno: 18:11h

Nakon vesti da je juniorski turnir u turinir Melburnu pred odlaganjem, stižu nam informacije da će Australijan open da bude pomeren.

Poznati španski "AS" javlja da će Australijan open biti pomeren za mart ili april, što nikako ne bi odgovaralo Novaku Đokoviću.

Razlog je taj što će ATP do 8. marta 2021. godine zadržati takav sistem bodovanja da se igraču računa najbolji rezultat na turnirima u prethodnih godinu dana.

To bi značilo da će Đoković zadržati 2.000 godine koliko je osvojio prošle godine trijumfom u Melburnu i u mnogome bi mu omogućilo da što pre prestigne Rodžera Federera (310) po broju nedelja provedenom na prvom mestu teniskog karavana.

U slučaju da se prvi grend slem pomeri Novak bi morao da brani maksimalan broj bodova i to bi značilo da bi svakim eventualnim porazom izgubio veliki broj bodova.

(Espreso.co.rs/Mondo)

Posle odlaganja juniorskog turnira u Melburnu, sada je pod znakom pitanja i onaj daleko važniji za seniore. Postoje indicije da će Australijan open da bude pomeren.

ENGLESKA: Kvota naše kladionice na poedu Liverpula protiv Lestera je 1.85. Meč počinje u 20:15.

Koronavirus nastavlja da kroji kalendar u tenisu. Španski “As” donosi danas vest da će Australijan open umesto u januaru da bude održan tek u martu ili aprilu. To bi moglo da pomogne Novaku Đokoviću, jer ne bi morao da brani 2.000 bodova na početku sezone. Srbinu je potrebno da se zadrži do 8. marta na prvom mestu i po broju nedelje provedenih na čelu da pretekne Rodžera Federera.

Međutim, pisanje “As-a” po mišljenju Australijanaca nema podlogu. Razlog za to je leto koje je u januaru u Australiji. Samim tim će i aktivnost koronavirusa da bude daleko manja, nego recimo u martu ili aprilu kada stiže jesen i vlažnost je veća što pogoduje virusima. Jedino ako se ne igra na kartu da će do aprila da počne masovna vakcinacija protiv koronavirusa.

Direktor Australijan opena Kreg Tili je pre samo nekoliko nedelja najavio tenisko leto u Australiji. Videćemo kada će Novak Đoković da brani titulu, da li u januaru, februaru, martu ili aprilu. Kad god, važno je da je odbrani u vrati se u trku za presto po broju osvojenih gren slem titula.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.