ĐOKOVIĆ NEREALNO SLOMLJEN U TAJ-BREJKU: Tim se posle pravog trilera plasirao u finale Završnog Mastersa!
Foto: EPA/Andy Rain

Završni Masters u Londonu

ĐOKOVIĆ NEREALNO SLOMLJEN U TAJ-BREJKU: Tim se posle pravog trilera plasirao u finale Završnog Mastersa!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem "lajv-blogu

Objavljeno: 18:20h

Novak Đoković je poražen u polufinalu Završnog Mastersa u Londonu, pošto je posle najdužeg meča na turniru izgubio od Dominika Tima rezultatom 2:1 (7:5, 6:7, 7:6).

Svi smo već videli Đokovića u finalu, imao je Srbin meč u svojim rukama i prednost od 4:0 u taj-brejku trećeg seta, ali sve je prosuo i meč zaršio pognute glave. Neverovatno šta se dogodilo, pogotovo što svi znamo da je Novak kralj taj-brejkova.

Gledali smo pravi triler u Londonu, koji je na kraju pripao momku koji je i prošle godine izbacio Đokovića sa tunrira. Vrlo neizvesnu i napornu borbu je trajala do samog kraja meča, a taj-brejk trećeg seta obeležio je polufinalni duel dva tenisera.

A, počelo je veoma izjednačeno, da bi u 11. gemu seta Tim napravio ključan brejk i tako došao do predosti u prvom setu. Nastavak je doneo gladijatosrsku borbu, Đoković nije uspevao da dođe do brejka, pa je drugi set otišao u taj-brejk gde se prvi reket sveta sačuvao živu glavu, pošto je spasio čak četiri meč lopte.

Treći set je bio preslikani drugi, te se opet otišlo u taj-brejk, a tamo je veliki Novak pao...

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem "lajv-blogu"

6:7 - Novak Đoković je izgubio. Neverovatno šta se dogodilo u taj-brejku.

6:6 - Ponovo ćemo gledati taj-brejk!

5:6 - Urlik Novaka Đokovića govori koliko se iznervirao u ovom gemu. Ponovo će servirati za ostanak u meču.

5:5 - "Hladan kao druga strana jastuka"! E, baš tako je odigrao Đoković ovaj gem. Idemo dalje!

4:5 - Napao je srpski teniser u ovom gemu, bio blizu, međutim, Tim je izašao kao pobednik, pa će Đoković servirati za ostanak u meču.

4:4 - Bilo je malo problema u ovom gemu za Novaka Đokovića, ali na kraju dolazi do izjednačenja.

3:4 - Sigurno serviraju obojica u trećem setu, pa tako Dominik Tim dolazi do novog vođstva.

3:3 - Siguran je Đoković na svom serivsu. Sve je izvesno da ćemo gledati veoma dramatičan kraj polufinalne borbe u Londonu. Biće ovo najduži meč u singu ove godine na Završnom Mastersu u Londonu.

2:3 - Austrijanac je ponovo došao do prednosti, bez brejk šanse za prvog tenisera sveta u ovom gemu.

2:2 - Đoković dolazi do izjednačenja.

1:2 - Dominik Tim je ušao u treći set kao da se ništa nije dogidlo u prethodnom, što pokazuje rezultat. Sigurno, oštro i lagano je došao do svojih gemova u setu, ali ni Đokoviću ne manjka sigurnosti u ovom setu. Bez brejka za sada.

II SET

7:6 - ĐOKOVIĆ OSVAJA DRUGI SET! Šta se sve desilo sada u taj-brejku?! Novak je spasio čak 4 meč lopte, a potom je konačno uspeo da iskoristi svoju četvtu set-loptu u drugom setu. Na kraju osvaja taj-brejk 12:10.

1 / 7 Foto: EPA/Andy Rain

6:6 - Neće pa neće! Imao je Novak dve uzastopne set lopte sada, ali tada Tim u oba poena pogađa prvim servisom linije i dolazi do đusa. Kasnije u dva poena je Novak imao šanse i nije ih iskoristio, tako da će odlučiti taj-brejk.

6:5 - Uh, napet gem, nije bapš briljantno ga odigrao srpski teniser, ali je izbegao ono što se desilo u prvom setu kada je baš u ovom gemu popustio i dozvolio brejk. Sada opet Tim servira za opstanak u drugom setu.

5:5 - Ne ide Novaka, pa ne ide. Ili nema sreće ili odabere loše udarce u ključnim trenucima, a Tima služi i prvi, ali i drugi servis.

5:4 - Novak uzima gem sa 0 i sada prebacuje pritisak na stranu Austrijanca koji servira za opstanak u setu.

1 / 5 Foto: EPA/Andy Rain

4:4 - Ni sreća sada nije bila uz Srbina! Đoković je stigao tek sada stigao do svoje prve brejk lopte i onda reternirao, ali je loptica za nekoliko centimetara bila u autu. "Fortuna" je bila na strani Tima, koji potom dolazi do novog gema na svoj servis.

4:3 - E sada mnogo bolje odserviran gem srpskog tenisera. Tačnije, bolje odigrani poeni i udarci. Lepo je bekhendima kreirao svoje poene i dolazio do njih.

3:3 - Ne da Tim Novaku ni da pomisli na brejk loptu. Servira strašno od početka meča.

3:2 - Austrijanac je sada prvi put u drugom setu ugrozio Novaka. Imao je brejk loptu, ali onda neverovatno sa tri uzastopne greške iz forhenda takoreći poklanja gem Đokoviću.

2:2 - Bez izgubljenog poena osvaja gem Tim. Čak i kad je Novak odigrao vrhunski ritern, Tim je neverovatno vratio loptu i osvojio poen.

2:1 - Lagano je Novak došao do 40:0 na svoj servis, a onda je odigrao dva loša poena i zamalo se uvalio u nevolje. Međutim, rešio je sve novim asom.

1:1 - Nije Đoković zadao previše problema Timu u ovom gemu.

1:0 - Nije ostavio izgubljeni set posledice na Novaka. Otvorio je svojim servisom drugi i on je bio taj koji je diktirao poene i uzeo gem.

I SET

5:7 - Dominik Tim osvaja prvi set! Nije dozvolio Đokoviću uopšte da ga ugrozi u prvom setu, a s druge strane on je iskoristio jedini loše odigran gem Novaka.

1 / 8 Foto: EPA/Andy Rain

5:6 - BREJK! U najgorem trenutku je Đoković odigrao najlošije. Tri puta je u ovom gemu izlazio na mrežu i sva tri puta je izgubio poen. Loši voleji su ga koštali možda i prvog seta. Tim je iskoristio prvu brejk loptu.

foto: EPA/Andy Rain

5:5 - Šteta sada! Prvi gem na Timov servis koji se igrao na razliku. Odigrao je fantastičan lob Dominik pri 30:15 pa mu je čak i Novak aplaudirao, međutim, potom pravi prvo duplu grešku, pa zatim čist zicer forhendom izbacuje u aut. Ali potom slede dva odlična prva servisa, drugi je pokušao Đoković da reternira za viner, ali nije uspeo.

5:4 - Ponovo uvodni poen u svom servis gemu Novak igra nešto slabije, da bi potom pravim udarcima i taktikom najpre naterao Tima da izgubi strpljenje u poenima, a kasnije i da vinerima osigura vođstvo, te će austrijski teniser servirati za opstanak u prvom setu.

foto: EPA/Andy Rain

4:3 - Prvi problemi sa Đokovića na njegov servis. Odigrao je baš mlako prva dva poena u gemu o to je mogućilo Austrijancu da dođe do 0:30, ali onda kao da je "prekopčao" i prebacio u pogon kojim je oduvao protivnika sa terena makar u ovom gemu.

3:3 - Evo prvog gema u kome je Novak bio u prilici da dođe do brejk lopte. Imao je 0:30, ali nije iskoristio šansu u narednom poenu, potom se izvukao Tim i posle "đusa" izjednačio.

1 / 7 Foto: EPA/Andy Rain

3:2 - Kada uđu prvi servisi Novak to vrlo brzo završi, kada ne uđu onda usledi razmena udaraca, ali Novak na kraju ipak dobija i te poene na svom servisu.

2:2 - Dobri servisi i Dominika Tima. Posle onih početnih grešaka iz forhenda deluje kao da i to polako reguliše, sad je tim udarcem zabeležio i nekoliko vinera.

2:1 - Dobar servis gem za srpskog tenisera. Bitno je da ga sluša servis i da ulaze prvi servisi.

foto: EPA/Andy Rain

1:1 - Osvojio je prvi gem na svoj servis Austrijanac, ali ono što je primetno jeste da ga forhend ne služi, sve greške koje je napravio bile su tim udarcem.

foto: EPA/Andy Rain

1:0 - Novak je svojim servisima otvorio ovaj meč. Malo opipavanje snaga, ali dve greške iz forhenda tima su presudile da prvi gem pripadne srpskom teniseru.

15.00 - Novak Đoković izlazi na teren.

14.42 - Interesantno je da meč pada baš na krsnu slavu Novaka Đokovića - Aranđelovdan, pa se uoči početka srpski teniser oglasio na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.