ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE! Doneo je NEVEROVATNU POLITIČKU ODLUKU, spremite se za zemljotres NEZAPAMĆENIH RAZMERA!
Foto: EPA/Andy Rain

BUM!

ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE! Doneo je NEVEROVATNU POLITIČKU ODLUKU, spremite se za zemljotres NEZAPAMĆENIH RAZMERA!

Objavljeno: 19:08h

Novak Đoković i njegov "politički partner" Vasek Pospišil su se kandidovali za mesto u Savetu igrača ATP.

To ne bi bilo čudno da Srbin i Kanađanin nedavno nisu podneli ostavke na svojim pozicijama u Savetu kako bi stvorili sopstveni "Savet igrača", odnosno Asocijaciju profesionalnih teniskih igrača (PTPA).

Oni su, zajedno sa Semom Kverijem i Džonom Iznerom, pred početak US opena otkrili da su napravili novu organizaciju i predstavili je svetu.

Đoković je time hteo da se na novi, jedinstven način bori protiv sistema i da se izbori za što bolje uslove sebi i saigračima, a pogotovo onima slabije rangiranima na ATP listi.

Ipak, usred Završnog turnira stiže nova šokantna vest.

Kako je naveo britanski novinar Sajmon Brigs, Đoković i Pospišil su se kandidovali za nadolazeće izbore za Savet igrača, koji su zakazani pred kraj ove godine.

To je potvrdio i brazilski teniser Bruno Soareš, član Saveta igrača koji je u prethodnih par godina usko sarađivao sa prvim "reketom" planete.

"Veoma interesantna situacija jer su oni podneli ostavku pre tri meseca i prešli u PTPA. Ne znam šta se dešava sa PTPA. Mene su izbacili iz njihovog četa, verovatno jer sam ostao u Savetu igrača, tako da ne znam kakve su im ideje. Ne znam šta se tamo dešava", rekao je Soareš.

Brigs je naveo da Novak, Vasek i PTPA "nisu puno odmakli u regrutaciji igraa". "Interesantno je videti njih na spisku (prijavljenih kandidata za Savet). Kod nas ne postoji nekakva politička kampanja tokom koje možemo da čujemo šta će igrati uraditi ako ih izaberemo", objasnio je Soareš i dodao:

"Sve u svemu, ja sam verovatno znatiželjan i šokiran koliko ste i vi, zbog toga što su podneli ostavke pre tri meseca, a sada se opet kandidovali (za te pozicije)".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.