ŠOKANTNE REČI NOVAKA ĐOKOVIĆA: Srbin zatalasao teniski svet, pa zaprepastio neverovatnim otkrićem!
Novak Đoković, Foto: EPA/ANDY RAIN

posle pobede

ŠOKANTNE REČI NOVAKA ĐOKOVIĆA: Srbin zatalasao teniski svet, pa zaprepastio neverovatnim otkrićem!

Videćemo da li će biti promena u teniskom svetu

Objavljeno:

Novak Đoković je nakon pobede nad Dijegom Švarcmanom govorio o revolucionarnim promenama u teniskom svetu i najavio da će se borti za novine, koje, na prvu, sigurno neće biti potržane od strane teniskih asocijacija.

Srbin se zalaže da se svi teniski mečevi igraju na dva dobijena seta, pošto je opseg pažnje navijača sve manji.

- Moram reći da sam ja više zagovornik toga da se svuda igra na dva dobijena seta, iako postoji tradicija na Slemovima da se igra pet setova. Duga je istorija takvog održavanja Slemova, pa ne znam da li postoji mogućnost da se to promeni. Zašto? Prosto, mislim da imamo dovoljno mečeva i turnira tokom godine. Imamo najdužu sezonu na svetu, računajući sve sportove. Tenis kreće prvog januara i traje do kraja novembra. Bukvalno svake nedelje negde postoji turnir - rekao je Novak Đoković.

- Iskreno, osim tradicije, ne vidim razlog zbog kojeg bi se na Gren slem turnirima igralo na tri dobijena seta. Milim da opseg pažnje navijača, naročito mlađe generacije, nije više toliko veliki kao što je nekada bio. Smatram da bi skraćivanje mečeva doprinelo da se naš ’proizvod’ poboljša i to bi bio pravi marketinški potez koji bi doprineo i većoj isplativosti. Imam osećaj da moramo da se prilagodimo mlađoj generaciji.

Šokantno otrkiće jeste da je prosečan gledalac tenisa ima 61 godinu.

- Nažalost, činjenica da je prosečan ljubitelj tenisa na svetu star čak 61 godinu je malo šokantna. Moje mišljenje je da nešto mora da se menja. Naravno, tenis je jedan od sportova koji najviše polaže na tradiciju, a ja to poštujem. Ipak, moramo da mislimo i na druge stvari – da istražujemo, uvodimo promene. Da li će to biti kraće trajanje meča usled drugačijeg broja gemova, setova, promene u kalendaru, sistem poena? Šta god, za sada nismo mnogo razmišljali o tome. Mislim da nema mnogo podrške ovakvom razmišljanju, a ja sam ubeđen da je to nešto o čemu moramo ozbiljno da govorimo - zaključio je Đoković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.