BAŠ LOŠE VESTI ZA SRBINA: 'Novi Novak Đoković ' pravi ozbiljan problem prvom teniseru sveta!
Foto: EPA/Christian Bruna

ruši mu rekord

BAŠ LOŠE VESTI ZA SRBINA: 'Novi Novak Đoković ' pravi ozbiljan problem prvom teniseru sveta!

Evo o čemu se radi

Objavljeno:

Novak Đoković (33) stigao je u Beč kako bi obezbedio dve pobede, što bi trebalo da mu bude dovoljno da ostane prvi na ATP listi do kraja godine, a posle toga kao da je izgubio motivaciju...

I sam je to priznao posle poraza od Lorenza Sonega, istakavši i da je smrt Amfilohija uticala na njegovu ispodprosečnu partiju, a njegov loš rezultat u Beču mogao bi da iskoristi Andrej Rubljov i "skine" mu jedan rekord iz 2020. godine.

Mladi Rus koga nazivaju "novi Novak Đoković" plasirao se u finale turnira u Beču, a ukoliko pobedi Lorenca Sonega - to će mu biti peta titula u kalendarskoj godini.

Do sada su Novak Đoković i on bili izjednačeni sa po četiri pehara, a trebalo bi da srpski teniser navija za Sonega, tenisera koji ga je pobedio u Beču. I dalje će Đoković imati šansu da stigne Rubljova na "završnom mastersu" u Londonu, ali i mladi Rus će probati da osvoji titulu.

Rubljov je bio šampion u Kataru u Adelejdu tokom januara, u septembru je osvojio turnir u Hamburgu, a Sankt Peterburg mu je četvrti.

S druge strane srpski teniser osvojio je Australijan open, Dubai, Sinsinati i Rim.

Uz to, Novaku nije sigurno ni prvo mesto na ATP listi pošto Rafael Nadal razmišlja da naknadno prihvati poziv za turnir u Sofiji, ali nije još doneo odluku.

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.