NIJE MI SE IGRALO! Đoković posle najgoreg meča u karijeri pričao o smrti mitropolita Amfilohija!
Foto: EPA/Christian Bruna

reakcija posle šoka

NIJE MI SE IGRALO! Đoković posle najgoreg meča u karijeri pričao o smrti mitropolita Amfilohija!

Najbolji teniser sveta je objasnio da je uradio u Beču ono zbog čega je dolazio

Objavljeno:

Novak Đoković je doživeo šokantan poraz u četvrtfinalu turnira u Beču od Lorenca Sonega.

Srpski teniser je odigrao jedan od najgorih mečeva u karijeri i pretrpeo najubedljiviji poraz ikada, osvojio je samo 3 gema, a uz to je po prvi put izgubio od "srećnog gubitnika".

Jasno je bilo od prvog poena da nešto baš i nije u redu sa srpskim teniserom, a neki su povezalo to da je potrešen zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i da mu je to bilo u mislima.

- Jako tužan da za pravoslavlje, Amilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je bio zvezda vodilja sa srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori. Imao sam tu čast da ga upoznam i neko vreme provedem pored njega i osetim tu neverovatnu energiju koju je on posedovao. Iako on fizički više nije među nama, on će duhovno biti među nama dugi niz godina, a mi mu toliko dugujemo da se sećamo njega i da ga sa osmehom pominjemu i budemo mu zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u poslednje vreme. On je bio odvažan kada su se dešavale važne stvari vezane sa SPC i pokazao je narodu kako se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština - rekao je Novak na konferenciji za medije, a prenosi "Kurir".

foto: EPA/Christian Bruna

Ipak, kako je rekao to nije glavni razlog za njegovu lošu igru u ovom meču. On je u Beču sa dve pobede obezbedio prvo mesto na ATP listi do kraja godine i kako kaže ostvario ono zbog čega je došao, pa mu se nešto i nije igralo.

- I nije mi se igralo, ali nije toliko ta vest uticala na mene da zbog toga ne mogu da igram. Generalno mi se nije igralo. Da, to što sam obezbedio mesto broj jedan na kraju godine je imao velikog uticaja na mene danas. Uradio sam šta sam hteo i zbog čega sam došao ovde, osigurao sam prvo mesto - poručio je srpski teniser.

foto: EPA/Christian Bruna

On je rekao da će se sada vratiti u Srbiju i nastaviti sa pripremama za Završni Masters u Londonu što će mu biti poslednji turnir u ovoj godini.

- Vraćam se sada u Srbiju da budem sa porodicom i da se što bolje spremim za London. Nastavljam dalje, skroz sam u redu sa današnjim rezultatom. Zdrav sam i gledam ka napred kako bih jako završio godinu u Londonu - poručio je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.