ŠOK! NEVERICA! SENZACIJA! Đoković doživeo jedan od najtežih poraza u karijeri! Srećni gubitnik ga počistio s terena
Foto: EPA/Christian Bruna

ATP Beč

ŠOK! NEVERICA! SENZACIJA! Đoković doživeo jedan od najtežih poraza u karijeri! Srećni gubitnik ga počistio s terena

Naš teniser je izgubio od igrača koji je ušao u glavni žreb zato što je nekoliko drugih igrača odustalo

Objavljeno: 19:47h

Šok! Ne znamo kako drugačije da započnemo tekst i koja nam je prva reakcija posle jednog od najtežih poraza u karijeri Novaka Đokovića.

Srpski teniser je eliminisan u četvrtfinalu turnira u Beču od Lorenca Sonega 6:2, 6:1.

foto: EPA/Christian Bruna

Najbolji teniser sveta je izgubio meč od 42. igrača planete koji je ušao u glavni žreb turnira zahvaljujući tome što su od učešća odustali Nišikori, De Minor i još neki igrači.

Novak je odigrao jedan od svojih najgorih mečeva u karijeri, dok je s druge strane 25-godišnji Italijan ostvario najveću pobedu i odigrao kao u transu oba seta.

foto: EPA/Christian Bruna

Srpski igrač je od starta meča bio loš i jasno se videlo da nešto nije u redu s njime, a vrlo je bio potresen i zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića i to je verovatno uticalo na njega psihički, jer je poznato koliko Novaku znači crkva.

Italijan je imao fantastičan ulazak u meč, u prvom gemu je brejknuo prvog igrača planete, a onda i još jednom i dok si rekao "tenis" već je vodio 4:0. I tada je bilo jasno da je taj set otišao u nepovrat.

foto: EPA/Christian Bruna

A onako kako je krenuo u prvom isto tako je startovao u drugom, opet je odmah oduzeo gem na servis Đokovića i vrlo brzo poveo sa 2:0. Novak je potom imao nekoliko brejk lopti da se vrati, ali jednostavno ništa nije išlo od ruke srpskom teniseru u današnjem meču.

Sve što je pokušao bilo je loše, sporo, traljavo, neprecizno, a s druge strane Sonego kao da nije mogao da pogreši i bilo je samo pitanje trenutka kada će ponovo brejknuti Srbina i to je učinio vrlo brzo.

foto: EPA/Christian Bruna

Tada je već Novak odustao od ovog meča i videlo se jasno da se više ni ne trudi, počeo je da gubi "dobijene" poene i videlo se da ne želi više da igra, pa je takoreći prepustio ostatak seta protivniku i prvu pobedu.

Ovo je očigledno bio dan za senzacije u Beču, jer su čak trojica autsajdera pobedila favorite u četvrtfinalu. Prvo je Anderson izbacio Medvedeva, pa je onda domaćin Dominik Tim eliminisan od 111. igrača sveta i sada Đoković od "laki luzera".

S ovim porazom možemo reći i da je Novak doveo u pitanje prvo mesto na kraju godine, ali samo pod uslovom ako Nadal promeni plan i ipak odluči da prihvati specijalnu pozivnicu i zaigra na turniru u Sofiji, što je malo verovatno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.