ZBOG NJEGA JE ĐOKOVIĆ UMALO BATALIO TENIS! BIO JE SKROZ PUK'O! To mi je najveći uspeh u karijeri!
Foto: EPA/Ian Langsdon

mnogi su zaboravili taj meč

ZBOG NJEGA JE ĐOKOVIĆ UMALO BATALIO TENIS! BIO JE SKROZ PUK'O! To mi je najveći uspeh u karijeri!

Srpski teniser je tada bio na ivici da prekine karijeru i posveti se drugim stvarima u životu

Objavljeno:

Novak Đoković je danas jedan od najboljih tenisera svih vremena i bori se za titulu da postane najveći ikada, ali sve to je moglo drugačije da izgleda kada je 2010. godine zamalo odustao od tenisa i prekinuo karijeru.

Srpski teniser, kako je i sam pričao pre nekoliko godina, tada je bio pred "pucanjem" jer nikako nije uspevao da dođe do završnice najvećih turnira, niti da osvoji neku Gren slem titulu pored Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Tada je kap koja je prelila čašu bio meč protiv Jirgena Melcera u četvrtfinalu Rolan Garosa i to nakon što je vodio 2:0 u setovima i Novak je pomislio da bi možda trebalo da odustane.

- Da, naravno da je uvek lepo biti spomenut u tom kontekstu - prisetio se sada austrijski teniser kome je to pitanje postavljeno na turniru u Beču na kome igra i Srbin, pa je nastavio:

- Možda je taj meč protiv Novaka Đokovića moj najveći uspeh u nekom singl meču. Ali nije jedini - sećam se i pobeda protiv Federera, Nadala i Andrea Agasija. Bilo je nekoliko 'kul' mečeva u mojoj karijeri.

Melcer je nekada bio u Top 10 na svetu, a sada uveliko razmišlja i kraju karijere.

- Na moju karijeru gledam samo pozitivno. Bila je čast igrati u eri 'velike trojke' Nadala, Federera i Đokovića. Imao sam sreće i da igram protiv Agasija i Tima Henmana. Jako sam ponosan što sam stigao do top 10 i na to ću biti ponosan do kraja života - rekao je Melcer,

Austrijanac bi po završetku karijere trebalo da postane sportski direktor Austrijske teniske federacije.

A nastavak priče o Novaku znamo, nije odustao od treninga, počeo je da trenira još jače i onda je usledila ona furiozna 2011. godina posle čega se sve preokrenulo, a on je postao jedan od najuspešnijih sportista ikada.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.