NOVAK PRESTIŽE NADALA I FEDERERA, I TO DANAS: Ovo sigurno niste znali - samo Hrvat mu je na putu do istorije!
Novak Đoković, Foto: Starsport©

FANTASTIČNO!

NOVAK PRESTIŽE NADALA I FEDERERA, I TO DANAS: Ovo sigurno niste znali - samo Hrvat mu je na putu do istorije!

Došao je i taj dan - kada Đoković po još jednom parametru prestiže Nadala i Federera

Objavljeno:

Novak Đoković ove srede (ne pre 17.30) igra u Beču protiv Borne Ćorića za četvrtfinale, ali nije samo to na talonu. Srbin bi pobedom nad Hrvatom obezbedio prvo mesto na ATP listi do kraja kalendarske godine i ispisao nove stranice istorije.

To bi mu bila šesta godina koju je okončao kao prvi reket sveta, pa bi tako preskočio Džimija Konorsa, kao i najveće rivale, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji su to uradili pet puta.

Istovremeno, na "večnoj listi" izjednačio bi se sa Pitom Samprasom koji je šest puta kalendarsku godinu završavao kao #1 na ATP listi, a videćemo tokom naredne 2021. godine da li će Srbin uspeti da ga svrgne sa trona.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Starsport©

Novak Đoković je više puta isticao da mu je trenutno najveći cilj da što duže vremena provede kao prvi reket sveta, pa čak iako zna da nekima smeta što to ističe.

Do sada je 292 nedelje proveo kao "no. 1", a tu poziciju će zadržati najmanje do sledeće sezone ukoliko bude bolji od Borne Ćorića, tenisera s kojim se do sada sastajao četiri puta i svaki put pobedio - i to bez izgubljenog seta.

Ultimativni cilj je da prestigne Federera (310 nedelja na vrhu ATP liste), a to bi moglo najranije da se desi 8. marta, ako ga Rafael Nadal u međuvremenu ne ugrozi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.