MNOGIMA SMETAM, ALI ŠTA DA IM RADIM - TO SAM JA: Jaču izjavu Novaka Đokovića ne pamtimo! Sve im je rekao u lice!
Novak Đoković, Foto: Starsport©

BRAVO!

MNOGIMA SMETAM, ALI ŠTA DA IM RADIM - TO SAM JA: Jaču izjavu Novaka Đokovića ne pamtimo! Sve im je rekao u lice!

Istakao je da se uvek uželi Beograda i Srbije, raduje se svakom slobodnom u domovinu. Njegov boravak je uvek kratak, ali ispunjen privatnim i profesionalnim obavezama

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ove nedelje takmiči se na turniru u Beču, a energiju za nove uspehe pokušao je da skupi odmarajući u Beogradu sa porodicom.

Oduševio je decu na ulici, kada im je pokazao nekoliko trikova sa reketom, a oduševio je i svoga sian Stefana kome je prošle nedelje bio rođendan. U intervjuu za magazin "Story" otkrio je da mu je to važnije od bilo čega u životu.

- Uvek ima povoda za slavlje. Ne mora da se čeka turnir, kao što ne mora da se čeka ni rođendan deteta, ni bilo koja druga svečana prilika, privatno ili profesionalno gledano. Uvek postoji neki razlog. Međutim, definitivno su mi porodična slavlja i obeležavanje nekih važnih datuma u našim životima daleko važniji nego bilo koje sportsko dostignuće - kazao je iskreni Novak Đoković.

Istakao je da se uvek uželi Beograda i Srbije, raduje se svakom slobodnom u domovinu. Njegov boravak je uvek kratak, ali ispunjen privatnim i profesionalnim obavezama.

- Pričinjava mi veliko zadovoljstvo to što sam ovde, okružen svojim narodom, ljudima koji govore isti jezik kao ja, što mogu da se vratim svojim korenima. Puni me energijom sve to, doduše, verovatno u istoj meri u kojoj me istovremeno iscrpljuje. Ipak, daje mi taj dodatni podstrek i motivaciju koja mi je potrebna, inspiriše me da dalje putujem svetom i ispisujem neke nove stranice istorije tenisa - rekao je Novak i potom dodao:

- Ustručavam se da ovu sezonu poredim sa onom iz 2011. ili 2015. godine, koje su zaista bile izvanredne. Po kvalitetu tenisa, osećam da sam sada najbliži tim sezonama.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Starsport©

Da li ga opterećuje trka za "najboljeg svih vremena" u kojoj učestvuje sa Federerom i Nadalom?

- Pritisak koji mi je nametnut kako se sve više približavam najvećim rekordima doživljavam kao sastavni deo mog profesionalnog života. Kada ste na najvišem nivou, morate da prihvatite da ćete se susresti s ogromnim pritiscima, ali pitanje je da li ćete ih iskoristiti kao gorivo za sebe ili oružje protiv sebe. To je sve u glavi. Imam dugogodišnje iskustvo i zato ne osećam da me to opterećuje u velikoj meri, kao što je to bio slučaj na početku moje karijere - naveo je Novak Đoković.

Neki nisu baš oduševljeni što jasno i glasno govori svoje ambicije.

Ipak, Đokovića to ne opterećuje i ne može da uradi ništa po tom pitanju, poručivši da ne ume da se pretvara, iako zna da to neki vole.

- Možda nekima smeta što imam najviše ambicije i što umem da ih verbalizujem, ali odrastao sam uz vaspitanje, da budem otvoren, transparentan i iskren. Takav je moj karakter, to je moja ličnost. Ljudi nekad možda vole pretvaranje i to takođe poštujem, ali ja to ne umem. Samo sam verbalizovao svoj cilj, a to je da, istorijski gledano, budem najduže rangirani broj jedan i to mi je prioritet.

- Međutim, ne osećam preveliko opterećenje zbog takvog cilja. Znam kako da pronađem ravnotežu, ali naravno da se u svemu tome ponekad i ja poljuljam kako psihički, tako i fizički. Ipak, to je sve život i niko nije savršen - rekao je Đoković i dodao:

- U životu svakim danom učite, stičete neke nove spoznaje o sebi i pokušavate da to upotrebite na najbolji mogući način kako biste bili najbolja verzija sebe - profesionalno i privatno.

Trenutno su mu 33 godine, neizbežno je pitati do kada će igrati tenis?

Kako sam kaže - dok god uživa.

- Sve što radim, činim iz zadovoljstva, ne tražim korist niti materijalni smisao. Uživam i sve dok je tako, biću na terenu. Posle svega što sam postigao kod mene više ne postoji nikakvo moranje, nikakva obaveza da se bavim tenisom. Mogu sutra da završim sve i bio bih zadovoljan onim što sam postigao, ali meni pričinjava zadovoljstvo da idem po turnirima i takmičim se. Sam čin igranja tenisa čini me radosnim i veselim. Osećam tu detinjastu energiju kada sam na terenu, u smislu zadovoljstva i radosti, a svaki naredni izazov vidim kao inspiraciju za nove ambicije, koje su uvek potrebne da biste se takmičili - zaključio je Đoković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.