NOVAK SRUŠIO NOVI REKORD: Novi dokaz u korist Đokovića u GOAT trci! Preskočio je Nadala, a Federer mu nije ni blizu
Foto: EPA/Rob Prezioso/EPA/Nic Bothma

samo neka padaju rekordi

NOVAK SRUŠIO NOVI REKORD: Novi dokaz u korist Đokovića u GOAT trci! Preskočio je Nadala, a Federer mu nije ni blizu

Srpski teniser se sada može podičiti i ovim dostignućem

Objavljeno:

Novak Đoković je srušio još jedan rekord u tenisu koji još samo doprinosi njegovoj borbi da jednog dana bude proglašen za najboljeg tenisera svih vremena.

Najbolji igrač planete je u ponedeljak započeo svoju ukupno 292. nedelju na prvom mestu ATP liste u karijeri, ali to mu je ukupno i 69. nedelja na tom mestu nakon 30. rođendana.

Time je pretekao Rafaela Nadala koji je do sada bio rekorder sa 68 nedelja provedenih nedelja na čelu ATP liste nakon što je ušao u četvrtu deceniju života.

foto: Starsport©

Koliko ovo nije nimalo lako govori i podatak da je recimo Rodžer Federer tek na četvrtom mestu na ovoj listi sa samo 25 nedelja provedenih na prvom mestu nakon 30. rođendana, dok je ispred njega Andre Agasi sa 33. nedelje.

Novak naravno juri Federerov rekord po ukupnom broju nedelja na prvom mestu na svetu i sve je bliže njegovom rušenju, pošto Švajcarac ima 305, dok je Srbin kao što rekosmo na 292.

Inače, Đoković će sa dve pobede na turniru u Beču ove nedelje obezbediti sigurno ostanak na prvom mestu do kraja godine i time šesti put u karijeri završiti sezonu na čelu ATP liste što je do sada pošlo za rukom jedino Pitu Samprasu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.