NOVAK ISKREN DO KOSKE: Možda nekome smeta što hoću da budem najbolji ikada! Tako sam vaspitan i zato pričam javno!
Foto: Starsport©

iskren do koske

NOVAK ISKREN DO KOSKE: Možda nekome smeta što hoću da budem najbolji ikada! Tako sam vaspitan i zato pričam javno!

Srpski teniser o pritisku zbog ciljeva koje je sebi postavio

Objavljeno: 17:33h
Uroš Marjanović

Novak Đoković je i pred srpskim novinarima ponovio ono što govori već neko vreme o svojim ciljevima u karijeri, a to su najpre da sruši Federerov rekord po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, a potom i da prestigne i Rodžera i Nadala po broju osvojenih Gren slemova i postane najtrofejniji teniser u istoriji.

U vezi sa time, ali i svime što mu se dešava, kao i bavljenje novim udruženjem - Asocijacijom profesionalnih tenisera i još pojedinim temama, upitan je da li možda previše troši energiju na stvari koje konkretno nemaju veze sa njegovim glavnim ciljevima koje je naveo, kao i da li stvara možda sebi previše pritiska time što javno govori o tome šta želi da postigne?

foto: Starsport©

-. Ustručavam se da poredim ovu sezonu sa 2011. i 2015. Po kvalitetu tenisa sam jako blizu. Pritisak je sastavni deo života mog i svakog profesionalnog sportiste. Mi moramo da prihvatimo da ćemo imati velike količine pritiska i pitanje je da li ćeš ga iskoristiti kao gorivo ili protiv sebe. Ne opterećuje me toliko kao na početku karijeru. Možda nekome smeta što imam najviše ambicije i što ih verbalizujem, ali ja sam vaspitan da budem iskren. Ljudi možda vole i pretvaranje, ali ja to poštujem. Moj cilj je da budem istorijski broj jedan i na tome radim - rekao je Novak i potom se osvrnuo na to da i dalje se oseća srećno kad drži reket u ruci.

- Mogu sutra sve da završim i da budem zadovoljan onim što sam uradio, ali mi i dalje pričinjava zadovoljstvo takmičenje i uveseljava me da držim reket u rukama. Dok je tako, nastaviću da igram. Ali kada sam na profesionalnom turu, moram da imam ambicije. To nije pritisak, već samo motivacija - poručio je srpski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.