ĐOKOVIĆ O SVOM PREDLOGU DA SE UKINU LINIJSKE SUDIJE: Nije to zbog diskvalifikacije, ali...
Foto: Starsport©

i na tu temu je imao šta da kaže

ĐOKOVIĆ O SVOM PREDLOGU DA SE UKINU LINIJSKE SUDIJE: Nije to zbog diskvalifikacije, ali...

Srpski teniser je istakao da nije tehnokrata, ali da kada već s tehnologijom u Sinsinatiju umesto linijskih sudija je sve bilo savršeno zašto onda ne bi nastavili s njom

Objavljeno: 17:33h
Uroš Marjanović

Novak Đoković nije se osvrtao toliko na onaj nemili događaj na US openu i diskvalifikaciju sa tog turnira zato što je pogodio linijskog sudiju, ali je dobio pitanje od srpskih novinara da malo pojasni svoj stav koji je izneo na Rolan Garosu da bi linijske sudije trebalo ukinuti i zameniti video tehnologijom.

- Osvrnuću su na neke ljude iz tenisa poput Bekera i Muratoglua, zvučnih imena koji su pričali o inovacijama u tenisu, pa su kritikovani. Dobio sam mnogo kritika što sam rekao da bi trebalo da uzmemo u obzir da nemamo linijske sudije. To nema veze sa time što sam ja diskvalifikovan, iako su ljudi povezali sa time. To mišljenje imam već godinama - rekao je srpski teniser.

On je istakao da je upravo Masters u Sinsinatiju, koji se ove godine igrao u Njujorku pred US open zbog pandemije koronavirusa i na kome nije bilo linijskih sudija pokazao da video tehnologija može da zameni i umanji procenat ljudske greške.

- Sada smo na Sinsinati Mastersu koji se igra u Njujorku prvi put videli kako to izgleda i bilo je savršeno, umanjio se faktor ljudske greške. Nisam neko ko obožava tehnologiju i ne može bez nje. Ja nisam tehnokrata, tehnokratsko društvo je otišlo malo predaleko, ali ako nam već tehnologija omogućava da možemo da budemo efikasniji i precizniji, zašto da ne? Za ljude koji volontiraju kao linijske sudije možemo da nađemo druge uloge u okviru organizacije turnira, prosto mislim da je u ovom slučaju tehnologija bolja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.