ĐOKOVIĆ ODGOVORIO NA PITANJE ESPRESA DA LI ĆE ZVATI NADALA I FEDERERA: Odbili su! Voleo bih da su uz mene!
Foto: Espreso

živimo u demokratskom društvu

ĐOKOVIĆ ODGOVORIO NA PITANJE ESPRESA DA LI ĆE ZVATI NADALA I FEDERERA: Odbili su! Voleo bih da su uz mene!

Najbolji teniser sveta je između ostalog rekao da njih dvojica imaju pravo na svoje mišljenje, ali će njegovo novo udruženje nastaviti i bez njih

Objavljeno: 17:33h
Uroš Marjanović

Novak Đoković je organizovao konferenciju za medije u Beogradu, gde trenutno boravi pre nego što bude otišao u Beč, gde će igrati na narednom ATP turniru.

Srpski teniser je između ostalog odgovorio i na pitanje "Espresa" u vezi sa projektom koji je započeo Asocijacije profesionalnih teniskih igrača, koji je naišao na brojne kritike, pre svega najboljih igrača planete Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

- Između turnira Vasek Pospišil i ja radimo na strukturi, ciljevima, mi se ne zaustavljamo. Bilo je mnogo otpora, da se saseče u korenu ta naša organizacija, pogotovo u Americi smo imali mnogo udara. Ja sam istakao zašto je ta organizacija krucijalna za igrače, to nije meni i Vaseku palo na pamet, to je ideja koja postoji 20 godina. Goran je trener, oni su imali želju da osnuju tu organizaciju. Nisu uspevali da ostvare taj korak zbog mnogih faktora. Tenis je globalan sport, deli treće ili četvrto mesto sa kriketom po popularnosti u svetu.

foto: Espreso

- Tenis kada je u pitanju iskorišćavanje punog potencijala, poslovnog, ekonomskog i marketinškog, je van 10 u svetu. To je zato što postoji monopol, sistem koji vlada decenijama, kada su ljudi u vladajućim pozicijama, onda ne žele da se nešto menja. Ja sebe nisam postavio, niti sam imao nameru da se nekome suprotstavljam. Mi smo i muška i ženska organizacija koja je osnovana da 100 odsto zastupa prava igrača, od početnog, do najvišeg nivoa. Dug je put pred nama, ne postoji nijedna organizacija trenutno koja zastupa igrače.

- U ATP imamo strukturu da u 50 odsto imamo igrače, 50 odsto turnire, mnogo je tu interesa i mnogo toga ne može da se promeni u korist tenisera i teniserki. Tenis je u zlatnom dobu, zbog nas trojice i Serene, ali medijski fokus je samo na tom vrhu, kada pričamo o muškom tenisu svi misle da zarađuju onoliko koliko mi zarađujemo. Kada pogledate malo dublje, samo 100 igrača može da živi od toga i da nisu u minusu. Mi kao organizacija, to nam je najveći cilj, jeste da damo glas tim teniserima koji su dalje od 150. mesta - malo detaljnije je srpski teniser obrazložio svoj plan sa udruženjem.

foto: Espreso

Potom smo ga upitali i da li planira možda da opet razgovara sa Nadalom i Federerom koji su kritikovali osnivanje novog udruženja za tenisere?

- Pre nego što smo osnovali asocijaciju, pričali smo, nismo želeli da kritikujemo, neko prepoznaje da je pravo vreme, neko misli da nije. Živimo u demokratskom društvu, gde svako ima pravo na svoje mišljenje. Da li bih voleo da su oni s nama, naravno da bih, ali i bez njih ćemo se truditi da napravimo temelj koji će služiti svim igračima u budućnosti - poručio je srpski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.