NADAL ŠOKIRAO PRIČOM O NAJBOLJEM TENISERU IKADA: Nema mesta za Novaka Đokovića!
Nadal i Đoković, Foto: Tanjug/AP

trenutno je ovakva situacija

NADAL ŠOKIRAO PRIČOM O NAJBOLJEM TENISERU IKADA: Nema mesta za Novaka Đokovića!

- Trenutno, jasno je da sam jedan od dvojice najboljih - rekao je španski teniser

Objavljeno:

Veliku stvar je uradio Rafael Nadal na nedavono završenom Rolan Garosu, koji je osvojio pot 13. put, ali ono što je još značajnije, španski teniser je stigao do 20. Gren slem titule i time se izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju titula na najvećim teniskim turnirima.

Bik sa Majorke je ponovo u prvom planu i sve glasnije se priča da dobija bitku u borbi za najvećeg u istoriji "belog sporta". Ipak, Nadal previše ne razmišlja o tome, pošto, kako ističe, veoma je zadovoljan svojom dosadašnjom karijerom.

- Sa sportske strane, jasno je da sam postigao nešto značajno osvojivši po 13. put jedan od najvažnijih turnira i izjednačivši se sa Federerom na 20 slemova. Izjednačio sam rekord koji se činio nemogućim! Da li sam najbolji ikada, to će analizirati ljudi sa dobrim znanjem istorije tenisa. Iskreno, nije mi ni važno, pošto sam srećan sa mojom karijerom. Trenutno, jasno je da sam jedan od dvojice najboljih. Ali videćemo šta će se dešavati narednih godina, šta će uraditi Đoković, šta će Federer uraditi kada se vrati, ja. Ako sve bude kako treba imaćemo vremena za ovu analizu kada završimo sa karijerama. Znam samo da ću nastaviti da uživam u životu, jer u krajnjem slučaju ja sam srećna osoba. Život mi se do sada samo smešio. Ne znam šta je ostalo predamnom, ali ja nastavljam da guram napred. Kao i svi imao sam i dobra i loša vremena, ali pre svega fizičke probleme, više nego što je to normalno. Imao sam sreće što imam izvanredno okruženje, porodicu i tim. Stabilna sam ličnost, niti se previše uzrujavam kada stvari ne idu, niti se previše radujem kada je sve dobro. To mi pomaže da imam mir u glavi i nastavim ovako. Sve se na kraju svodi na strast sa kojom se rodiš - rekao je Rafael Nadal.

Rafael Nadal
Rafael Nadal foto: EPA/Yoan Valat

Drugi reket sveta je odigrao fantastičan meč u finalu Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića, koji je lagano položio oružje pred Kraljem šljake.

- Odigrao sam savršen meč kada je to bilo potrebno, u finalu. Svaki dan sam igrao dovoljno dobro da pobedim. Znao sam unapred šta je potrebno da uradim da bih pobedio Đokovića, ali je mnogo teži deo bila implementacija plana. Srećom, to je bio jedan od onih dana kada sam mogao sve da uradim. Sve je ispalo savršeno - završio je Nadal.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.