SJAJNE REČI NADALA O ĐOKOVIĆU: Ono što ti radiš je sjajno! Razbio si me na Australijan openu, sad sam ja tebe!
Foto: EPA/Julien De Rosa

SJAJNE REČI NADALA O ĐOKOVIĆU: Ono što ti radiš je sjajno! Razbio si me na Australijan openu, sad sam ja tebe!

Španski teniser je pokazao da je veliki šampion i van terena

Objavljeno:

Rafael Nadal osvojio je svoju 13. titulu na Rolan Garosu pobedom u finalu nad Novakom Đokovićem, ali ono što je verovatno još važnije jeste da se time izjednačio sa Rodžerom Federerom sa po 20 osvojenih Gren slem titula u karijeri.

Verovatno ni sam Španac nije očekivao da će ovoliko lako doći do pobede nad prvim teniserom sveta u finalu, ali to ga je podsetilo na ono finale s Australijan opena kada je Srbin potukao Španca do novu 2019. godine.

- Čestitke Novaku na sjajnom turniru. Razbio me je u Australiji, sad sam ja došao na red. Ono što ti radiš u tenisu je sjajno. Ali to je tenis. Jedan dan pobedi jedan, drugi dan drugi. Sve najbolje mu želim u budućnosti - rekao je Nadal prilikom svečane ceremonije posle finala.

foto: EPA/Julien De Rosa

On je posebno apostrofirao značaj svakog pojedinca iz svog tima.

- Posle svega kroz šta sam prošao u karijeri, u smislu povreda, bez mog tima ništa ne bi bilo moguće. Zato njima hvala, isto kao i onima koji me podržavaju. Isto tako poruka svetu je da smo u kriznom trenutku i da svi moraju da budu pozitivni. Prevazići ćemo ovo.

Prvi put u karijeri teniseri Nadal je uspeo da izjednači rekordera Rodžera Federa po broju Grend slem titula (20).

- Teška je godina, pobediti ovde mi znači sve. Nije trenutak da razmišljam o 20. Grend slemu i izjednačenju rekorda. Meni je bitan Rolan Garos, koji mi znači sve u karijeri. Samo igranje ovde je velika inspiracija - zaključio je Nadal nakon 999. trijumfa u karijeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.