NADALOV KORAK KA ZVANJU NAJVEĆEG IKADA: Težak poraz Đokovića u finalu, Kralj šljake odbranio titulu na Rolan Garosu
Ko će podići pehar u Parizu?, Foto: EPA/Yoan Valat

rolan garos, finale

NADALOV KORAK KA ZVANJU NAJVEĆEG IKADA: Težak poraz Đokovića u finalu, Kralj šljake odbranio titulu na Rolan Garosu

Sva dešavanja sa ovog finala mogli ste da pratite uz "lajv-blog":

Objavljeno: 19:46h

Rafael Nadal je došao do 20. Gren slem titule u karijeri, pošto je pobedio Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa, rezultatom 3:0 (6:0, 6:2, 7:5).

Ovo je veliki korak Španca ka zvanju najboljeg u istoriji tenisa, jer se ovim trijumfom izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju titula na Gren slem turnirima.

Pred oko 1.000 gledalaca "na Filip Šatrijeu" imali smo priliku da gledamo apsolutnu dominaciju Rafaela Nadala, koji je od samog početka meča nametnuo svoj stil i počistio Novaka sa terena. Izuzev trećeg seta, Đoković nije imao šta da traži danas protiv Kralja šljake, kome je ovo 13. titula na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Umalo da prisustvujemo pravoj katastrofi Đokovića, koji je prvi set izubio sa nulom! Ništa nije mogao u tim momentima srpski teniser. Kada god je pomislio da može do gema, sledio je surov odgovor Nadala. Jednostavno, današnji meč je potvrdio njegovu dominaciju na Rolan Garosu, gde ima skor 100:2, što jasno govori koliko je dobar kada izađe na parisku šljaku.

1 / 12 Foto: EPA/ YOAN VALAT

Istu sliku smo gledali i u drugom setu, Novak je za nijansu odigrao bolje nego u prvom setu, ali je "bik sa Majorke" nastavio da melje srpskog tenisera i došao do ubedljive prednosti.

Đoković je u treem setu nagovestio da bi mogao da odigra bolje, uspeo je da napravi prvi brejk na meču i uvede sam finiš u dramu, međutim, kada je bilo najpotrebnije Nadal je odgovorio brejkom i došao do titule na svom omiljenom turniru.

Sva dešavanja sa ovog finala mogli ste da pratite uz "lajv-blog":

5:7- KRAJ! Nadal sa nulom dobija ovaj gem i stavlja tačku na meč. Đoković je poražen u finalu Rolan Garosa.

5:6 - BREJK! U najgorem mogućem trenutku Novak je izgubio gem na svoj servi, pa se tako Nadal nalazi na korak od šampionske titule!

5:5 - Očekivano, treći set je najduži od svih, a Nadal uspeva da dođe do izjednačenja. Dobro je krenuo Srbin, ali je uz malo sreće Španac došao do gema na svoj servis.

5:4 - Spasao je brejk loptu Novak i uspeo da osvoji gem na svoj servis. Bilo bi lepo kada bi u narednom napravio brejk! Što ne može niko, može Đoković, u to smo se bar uverili milion puta.

4:4 - Podatak o iznuđenim greškama na ovom meču govori sve: Novak 40, Nadal 13. Kada je odnos ovakav, onda je teško da pobedi meč. Nadal je prekinuo mini seriju srpskog tenisera.

4:3 - Ovo je Novak kakav zaista jeste, odigrao je sjajan gem i jasno stavio do znanja da ima još u njemu energije. Ajmo Nole!

foto: EPA/ JULIEN DE ROSA

3:3 - BREJK!!! Konačno Novak Đoković oduzima servis gem Nadalu! Izliv emocija govori da se nije predao i da će se boriti do samog kraja.

2:3 - BREJK! Nadal osvaja gem sa nulom i potvrđuje apsolutnu dominaciju na meču. Nalazi se nadomak pobede na današnjem meču.

2:2 - Neverovatno kako igra Rafa danas. Ponovo je uspeo da osvoji gem na svoj servis, tako da će Novak morati da pričeka sledeći servis gem Španca za pokušaj da napravi prvi brejk na meču.

2:1 - Nastavio je Đoković da dobro servira u trećem setu i dolazi do novog vođstva. Jedan brejk Srbina bi promenio mnogo toga.

1:1 - Nadal ne dozvoljava Novaku da napravi brejk i opet nastavlja u istom ritmu.

foto: EPA/ YOAN VALAT

1:0 - Dobar početak trećeg seta za Novaka, prilično lako je uspeo da osvoji gem na svoj servis.

III SET

2:6 - Rafeal Nadal je osvojio drugi set! Ovo je dan španskog tenisera, jednostavno, sve mu ide od ruke i prosto je nezaustavljiv na današnjem meču. Suvereni Kralj šljake potvrđuje zašto je čak 12 puta osvajao Rolan Garos.

2:5 - Uspeo je Novak da smanji prednost, ali teško da će moći da se vrati u ovaj set Novak.

1:5 - Nadal sa nulom osvaja gem i potvrđuje brejk. Dominacija je prava reč o igri španskog tenisera.

1:4 - Ovo boli da se gleda... Nadal dolazi do novog brejka u drugom setu. Đoković je razbijen i teško će se vratiti u meč. Ipak, ako neko može onda može on.

1:3 - Nadal potvrđuje brejk prednosti.

1:2 - BREJK! Posle dvadeset mintua igre, Novak se ponovo nalazi u problemu... Jednostavno ne može ništa Nadalu, koji je na svakoj loptici i koji dominira tokom celog meča.

1:1 - Bilo je 15:30 za Novaka, ali je Nadal, pre svega, dobrim servisom uspeo da dođe do izjednačenja u drugom setu. Očigledno da Novak još uvek nije pronašao prave koordinate za ovaj meč.

1:0- KONAČNO!!! Đoković posle skoro sat vremena igra uspeva da dođe do prvog gema na meču! Slavio se ovaj gem kao da je gol. Nadamo se da će biti bolje u nastavku. Nadal je sledeći na servisu.

II SET

0:6 - Katastrofa Novaka Đokovića u prvom setu, koji Nadal dobija sa nulom. Ovo je zaista bilo loše i moraće nešto da menja srpski teniser. Nevereovatno šta smo imali priliku da gledamo na "Filip Šatrijeu". Potpuna dominacija Nadala i nemoć Srbina.

0:5 - BREJK! Đoković je imao 40:0 u ovom gemu, ali Nadal je ponovo izašao kao pobednik i serviraće za set u narednom gemu.

1 / 7 Foto: EPA/ YOAN VALAT

0:4 - Đoković nije iskoristio tri brejk šanse u ovom gemu, koji je trajao veoma dugo. Nadal je odigrao dobro kada je bilo najpotrebnije i obranio je brejk koji je napravio u prethodnom gemu. Srpski teniser i dalje bez osvojenog gema na meču...

0:3 - BREJK! Gori početak nismo mogli da zamislimo. Nadal ponovo oduzima servis Đokoviću, koji se baš muči na današnjem meču. Servis ne funkcioniše i to pod hitno mora da popravi Novak ukoliko želi da bude konkurentan protiv Kralja šljake.

0:2 - Velika borba se vodila u ovom gemu, koji je na kraju pripao Nadalu. Španac je ponovo dobio malu bitku, pošto su nijanse odlučile u ovom gemu. Prošlo je 15 minuta od kako je meč počeo.

0:1 - BREJK! Loše je počelo po Novaka Đokovića, koji je izgubio prvi gem. Sa druge, strane Nadal nije mogao da zamisli bolji početak.

15:11 - Meč na "Filip Šatrijeu" je počeo. Prvi na servisu je Novak Đoković.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: EPA/ YOAN VALAT

15:05 - Kvote kaže sledeće: Nadal je blagi favorit, pošto je kvota na njegovu pobedu 1.7, dok je kvota na Novaka 2.

15:00 - Sve je spremno za početak istorijsko finala! Pogledajte ovaj zanimljiv video snimak koji je Rolan Garos uradio u znak duela Novaka i Rafe.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.