HRVATI PITALI IVANIŠEVIĆA ZAŠTO JE NOVAK NAJBOLJI? Ja to nisam video! Svi su protiv njega i on dođe i pokaže ko je!
Foto: EPA/Andrej Cukić

balkanski mentalitet

HRVATI PITALI IVANIŠEVIĆA ZAŠTO JE NOVAK NAJBOLJI? Ja to nisam video! Svi su protiv njega i on dođe i pokaže ko je!

Jedan od trenera srpskog tenisera je pokušao svojim sunarodnicima da objasni zašto je Đoković jednostavno drukčiji od drugih

Objavljeno:

Goran Ivanišević nije uz Novaka Đokovića na Rolan Garosu, jer je takav dogovor, pa je kao trener srpskog tenisera u Parizu prisutan Marijan Vajda.

Odavno je dogovoreno da Ivanišević i Vajda podele po dva Gren slema na kojima će biti jedan od njih biti uz najboljeg igrača sveta. Hrvat je bio na US openu, a Slovak je sada na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Ipak, to što nije uz Đokovića, ne znači da ne prati detaljno svaki njegov meč, a i redovno su na telefonskoj vezi.

foto: EPA/Julien De Rosa

Povodom predstojećeg polufinalnog meča koji Srbin igra protiv mlade nade Stefanosa Cicipasa, Ivanišević je govorio za hrvatsku televiziju i tom prilikom objasnio zašto je Novak najbolji svih vremena.

- Novak je doveo svoje telo, svoju glavu i pripremu za meč do savršenstva. Sve se do detalja sprema, od taktike, tehnike, do ishrane i on se toga pridržava. To je najvažnija stvar jer ja pola toga ne bih mogao da se pridržavam, ali on zna da ga to čini boljim - iskren je Ivanišević.

Legendarni bivši teniser ističe da u životu ne da nije sreo takvog tenisera, nego takvog sportistu uopšte.

foto: Starsport©

- Svaki dan hoće da napreduje i jako je interesantno raditi s njim jer on traži da svakog dan bude nešto bolje, makar 0,00001 posto, ali mora se nešto pomicati. Takvu glavu ja još u životu nisam video. Ne samo u tenisu već uopšte u sportu. Takav mentalitet i takva glava!

Hrvat je istakao i da je za Srbina važno to odakle dolazi.

- Pomaže i to što je Balkanac. To ga dodatno čini boljim jer ceo svet je bio protiv njega i posle Adrija tura koji je bio fenomenalan, i posle svega u Njujorku. Ali opet je on odlučio, sad ću vam pokazati ko sam i šta sam. Dođe i hladno osvoji Rim, a ne igra najbolji tenis. To je nešto i za mlade igrače, jer tenis nije samo forhend, behend i trčanje. Cela ta priprema dok se ne dođe na teren je veoma važna, jer kad se izađe na meč, onda igrač sam odlučuje i sam sve radi - zaključuje popularni "Zec", a prenosi "Mondo".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.