SRBIJA IMA NOVOG NOVAKA ĐOKOVIĆA: Ima samo 17 godina, a teniski svet već KLEČI PRED NJIM! (VIDEO)
Hamad Međedović, Foto: TSS

velika teniska nada

SRBIJA IMA NOVOG NOVAKA ĐOKOVIĆA: Ima samo 17 godina, a teniski svet već KLEČI PRED NJIM! (VIDEO)

- Baš kao i Novak, tako i Hamad otvoreno i zrelo sluša. Želi da napreduje. Međedović ima predispozicije da bude najbolji na svetu - rekao je Bogdan Obradović

Objavljeno:

Glavna vest ovoga jutra u svim srpskim medijima je seznacionalna pobeda Hamada Međedovića na ovogodišnjem juniorskom Rolan Garosu.

17-godišnji srpski teniser je savladao prvog nosioca Harolda Majoa u 1/16 finala Otvorenog prvenstva Francuske. Nakon dva sata i 26 minuta igre Međedović je osvajača juniorskog Australijen opena pobedio 2:1 (7:5, 4:6, 6:3). Duel je završen posle ponoći.

Ovo nije prvi put da je srpska javnost čula za Međedovića, koji je višestruki šampion Srbije, a najveći uspeh mu je bronza na Svetskom ekipnom prvenstvu do 16 godina. Mladi teniser je osvojio i ITF turnir u Nju Delhiju (Grade 2), ITF turniru u Berlinu, a bio je finalista turnira u Vilahu.

Odavno su počeli da ga porede sa Đokovićem, koji je poput mnogih iz sveta tenisa bio oduševljen onim što je video.

- Novak Đoković je bio je impresioniran njegovim fizičkim predispozicijama, čak se našalio da će ga prestići već u 17. godini. Mom sinu je to mnogo značilo i sa još većim entuzijazmom je nastavio da trenira - rekao je Edo Međedović pre tri godine u intervjuu za Kurir.

Koliko je talentovan ovaj Pazarac najbolje oslikavaju reči bivšeg selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradovića.

- Namazan je svim bojama koje su mu potrebne da bi takmičarski ostvario uspeh. Sjajan je i ja uživam da gledam kako napreduje. Baš kao i Novak, tako i Hamad otvoreno i zrelo sluša. Želi da napreduje. Međedović ima predispozicije da bude najbolji na svetu - rekao je Obradović.

Vreme će pokazati da li je Međedpović satkan od pravog šampionskog materijala ili će poput mnogih talentovanih juniora nestati kada dođe do senirskog tenisa.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.