ĐOKOVIĆ BI DA UKINE LINIJSKE SUDIJE: Mislim da nisu potrebne! Da ih nema ne bi mi se desilo ono u Njujorku!
Foto: EPA/Yoan Valat

opet će ga napasti

ĐOKOVIĆ BI DA UKINE LINIJSKE SUDIJE: Mislim da nisu potrebne! Da ih nema ne bi mi se desilo ono u Njujorku!

Srpski teniser je pomalo u šali, a više u zbilji, istakako da bi trebalo da se tehnologija primenjuje svuda i da time nema potrebe da postoje linijske sudije na terenu

Objavljeno: 17:07h

Novak Đoković se još jednom prisetio incidenta na US openu, ali ovog puta kada je govorio o korišćenju video tehnologije na turnirima na šljaci.

Jedna od glavnih tema na ovogodišnjem Rolan Garosu jesu i greške linijskih sudija i sudija u stolici, a brojni igrači i igračice su javno isticali svoje nezadovoljstvo.

Previše često greše sudije u Parizu prilikom dosuđivanja da li je lopta dobra ili je izašla u aut, bilo je takvih situacija i na Mastersu u Rimu, ali pošto je na turnirima na šljaci zabranjena upotreba tehnologije, odnosno "Oka sokolovog", igrači od žaljenja nemaju nikakve koristi, iako se na snimcima kasnije jasno vidi u TV prenosu da su sudije pogrešile.

foto: EPA/Yoan Valat

O tome su novinari pitali i najboljeg srpskog tenisera na konferenciji za medije posle njegove pobede u 3. kolu Rolan Garosa i pitali ga da li misli da tehnologija treba da se koristi na svim turnirima, te da bi onda prisustvo linijskih sudija bilo nepotrebno.

- Uz svo moje poštovanje prema tradiciji i kulturi ovog sporta, kada je reč o ljudima koji su prisutni na terenu uključujući i linijske sudije, ne vidim što svaki turnir na svetu u ovoj tehnološkoj eri ne bi koristio ono što smo imali u Njujorku na US openu i Mastersu Sinsinati. Tehnologija je toliko napredovala, nema razloga da držimo sudije na terenu. To je moje mišljenje - kaže Đoković i dodaje:

- Razumem da je tehnologija skupa, ekonomski problem je tu. Ipak, osećam da se krećemo ka tome i pre ili kasnije neće biti razloga da imamo linijske sudije. U redu je za sakupljače loptica, ali linijske sudije, ne vidim zašto bi tu ostali. Možda vi možete da mi kažete neki značajan razlog zašto bismo se držali tradicije. Tada bi verovatno imao manje šanse da napravim ono što sam uradio u Njujorku - rekao je uz osmeh srpski as.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.