ĐOKOVIĆ NE ZNA NIŠTA O SVOM NAREDNOM PROTIVNIKU: Toliko je čovek anoniman...
Foto: EPA/Julien De Rosa

anonimus

ĐOKOVIĆ NE ZNA NIŠTA O SVOM NAREDNOM PROTIVNIKU: Toliko je čovek anoniman...

- Iskreno, ne znam nešto mnogo o njemu, nikada ga nisam gledao kako igra. Gledaću mečeve, video snimke, pripremiću se sa timom

Objavljeno:

Novak Đoković igra u trećem kolu protiv 153. igrača planete Danijela Elahija Galana Riverosa, koji je anoniman momak.

On je bio i "srećni gubitnik", a do duela sa svetski brojem 1 došao je posle pobede nad Tenisom Sandgrenom.

Ni sam Srbin nije upoznat sa likom i delom ovog Kolumbijca.

- Iskreno, ne znam nešto mnogo o njemu, nikada ga nisam gledao kako igra. Gledaću mečeve, video snimke, pripremiću se sa timom. Znam da je igrao kvalifikacije i time ima prednost zato što se bolje navikao na ove uslove, što je bitno. Njemu će verovatno biti prvi meč na velikim terenima (Šatrije, Lenglen). Uvek je opasno igrati protiv igrača protiv kojih nikada niste igrali na velikim terenima jer oni mogu da se opuste i odigraju najbolji meč u karijeri jer nemaju šta da izgube", izjavio je Đoković.

Novak je tokom karijere često isticao da mu je ponekada potrebno malo više vremena da "pročita" igrača protiv kojeg igra, a ranije nikada nije.

- Zavisi, stvarno (koliko je potrebno vremena). Nekada je potrebno par gemova, nekada možda set ili nekoliko setova... Zavisi kako se osećate, koliko imate samopouzdanja tog dana, koliko dobro udarate lopticu... Ja se ne uzdam samo u pripremu za protivnika već u to kako igram. Kada odigrate par razmena onda tek vidite kakvi su mu spin, kretanje, udarci - morate da izađete na teren da biste to uradili. Mislim da zbog toga što sam u ovakvoj situaciji bio mnogo puta u karijeri imam prednost - dodao je srpski teniser.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.