TO NIJE NIKAKVA TAJNA: Više odgovara Đokoviću, svi znamo da je teže Nadalu!
Foto: AP

jasno je kao dan

TO NIJE NIKAKVA TAJNA: Više odgovara Đokoviću, svi znamo da je teže Nadalu!

Ruski teniser je govorio o vremenskim uslovima na Gren slemu u Parizu i kome oni mogu da pomognu, a kome da odmognu

Objavljeno:

Posle dva dana od početka Rolan Garosa i dalje je jedna od glavnih tema vremenski uslovi u Parizu koji vladaju u ovo doba godine.

U Francuskoj ovih dana pada svakodnevno uz veliku vlagu, vetar, ali i hladnoću, što mnogim igračima i igračicama smeta i na šta su se mnogi požalili

Ruski teniser Karen Hačanov je dao svoj komentar.

foto: EPA/Ian Langsdon

- Šta da vam kažem? Nije tajna da se svi teniseri u ovo doba godine isto osećaju. Napolju je 12, 13 stepeni, pada kiša, tereni su 'dugački', loptice teške i velike, mnogo više morate da 'gradite' poen. Teško je pogoditi viner, loptice manje odskaču. Morate da se priviknete, ali je isto za sve igrače. Fizički je napornije nego ranije. Morate duže da 'gradite' poene, što je dosta interesantno - ispričao je Hačanov.

Očekivano, usledilo je pitanje kome će takvi uslovi za igru najviše pomoći i čijem stilu igre najviše odgovaraju, kao i kome će odmoći.

- Uslovi izjednačavaju šanse na nekim mečevima. Pomažu nekim igračima. Ti igrači manje osećaju uticaj uslova i tako i igraju. Ja ne igram tako na šljaci, ali nekima pomaže - priča Rus i dodaje:

foto: EPA/Christophe Petit Tesson

- Što se Novaka tiče, teško je reći. Čekam da vidim njegov prvi meč. Ovakvi uslovi više prijaju njemu nego Rafi. To znamo, to nije tajna. Čak i ranije - kada padne kiša, onda znamo da je Rafi teže nego Novaku.

Novak Đoković bi uskoro trebalo da počne svoj meč 1. kola protiv Mikaela Imera iz Švedske.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.