NOVAK JE POKAZAO DA JE JAČI NEGO ŠTO SMO MISLILI: Nisam bio siguran šta će biti posle US opena, ali ovo...
Foto: EPA/Riccardo Antimiani

sada je favorit u parizu

NOVAK JE POKAZAO DA JE JAČI NEGO ŠTO SMO MISLILI: Nisam bio siguran šta će biti posle US opena, ali ovo...

Bivši finalista Rolan Garosa smatra da Đoković sada je pun samopuzdanja pred početak Otvorenog prvenstva Francuske

Objavljeno: 11:49h

Novak Đoković ipak će stići na Rolan Garos u šampionskom i slavljeničkom raspoloženju zbog osvajanja titule na Mastersu u Rimu, čime je pokazao da je preboleo onu diskvalifikaciju sa US opena i da je ceo taj incident iza njega.

Sjajno je uspeo da se oporavi od svega što ga je zadesilo početkom septembra srpski teniser, pa zato ga sada mnogi smatraju kao glavnog konkurenta Rafaelu Nadalu za titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Time je oduševljen i nekadašnji teniser, a sada komentator "Eurosporta" Aleks Koreča koji je istakao da nije očekivao da bi Novak tako brzo i lako mogao da se mentalno oporavi od diskvalifikacije sa US opena, ali i napada koji su usledili na njega.

foto: Profimedia

- Apsolutno sam oduševljen šta je uradio u Rimu. Ono što se desilo u Njujorku... Bio je u potpuno u jednoj nesrećnoj situaciji i nosio se sa svime kroz šta je prolazio shvatajući da je propustio neverovatnu šansu da osvoji još jedan Gren slem. Vratio se u Evropu, spremao se na šljaci samo nekoliko dana i onda osvojio Rim - poručio je Koreča.

Španac hvali psihu i mentalnu snagu srpskog asa.

- To je nešto što nam je pokazalo da je Đoković mentalno jači nego što smo mislili. To što je uradio je veliko, veliko. Ja stvarno osećam da jeste. Nisam bio siguran kako će reagovati nakon onoga što se dogodilo u Njujorku. Mnogi su čekali da vide kako će se osećati na Rolan Garosu. Da je ostao kod kuće i nije se spremao, onda bi bio pod velikim pritiskom, ali sada mislim da on misli da može da osvoji Rolan Garos - izjavio je bivši teniser i dodao:

- Kad je diskvalifikovan u Njujorku, verovatno je samo hteo da se zakopa u zemlju i nestane, ali posle nekoliko sati ili dana, evo gde smo. To je neverovatno. Svaka mu čast.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.