OVO JE SKANDAL! NELJUDSKI! Oglasio se srpski trener zbog kog je čak 6 igrača diskvalifikovano sa Rolan Garosa!
Foto: Printscreen/Instagram

besan

OVO JE SKANDAL! NELJUDSKI! Oglasio se srpski trener zbog kog je čak 6 igrača diskvalifikovano sa Rolan Garosa!

Srpski stručnjak kaže da nisu hteli da mu dozvole da uradi drugi kontrolni test, jer je on koronu preležao još pre dva i po meseca

Objavljeno: 18:02h

Vest dana u svetu tenisa nije čak ni finale Mastersa u Rimu koje upravo igraju Novak Đoković i Dijego Švarcman, već to što su čak šestorica igrača diskvalifikovana iz kvalifikacija za predstojeći Rolan Garos i to zato što su bili u kontaktu sa srpskim trenerom Petrom Popovićem.

Najpre je odjeknulo da je iz kvalifikacija, pre početka, izbačen Damir Džumhur, jer je njegov trener, Popović, bio pozitivan na testu na koronavirus. Potom je ista kazna sačekala i srpskog igrača Peđu Krstina, kao i još četvoricu tenisera, a sve zbog novih pravila koja su uvedena zbog pandemije koronavirusa.

Problem je u tome što je Popović već preležao ovu infekciju, a i što mu nije bilo dozvoljeno da uradi kontrolni, drugi test. Zbog toga je srpski stručnjak besan i to je jasno stavio do znanja u razgovoru za francuski "L'Ekip".

Razgovor koji su novinari "Ekipa" obavili s njim tekao je ovako:

Petre, izgleda da se Vaš igrač, Damir Džumhur, 114. na ATP listi ove sedmice, povukao iz kvalifikacija za Otvoreno prvenstvo Francuske zbog pozitivnog Covid-nalaza. Da li je to tačno?

- Da, ali nije Damir taj koji je bio pozitivan. Moj test je na kraju dao rezultat koji je na granici između pozitivnog i negativnog. Imao sam oko 20, 25 testova u poslednjih 35 dana, u Sjedinjenim Američkim Državama, Italiji i sada ovde u Parizu, gde sam već šest dana i gde mi je rezultat prvog testa bio negativan. A kako sam imao novi koronavirus pre dva i po meseca, u mom organizmu i dalje postoje antitela koja ponekad mogu da daju lažan rezultat na testiranju.

Da li Vaš rezultat nadležni ikako mogu drugačije da protumače?

- Doktor Bernar Motalvan (zadužen u Teniskom savezu Francuske za zdravstveni protokol) rekao mi je da sam 'na granici' i da će oni nekoliko sati uzeti da razmisle i donesu odluku. Stvarno je to i potrajalo nekoliko sati, ali bez da su mi dozvolili da se ponovo testiram. Mislim da je ovo veoma ozbiljna situacija, jer postoji mogućnost i da se dogodi ljudska greška. Nisu nam dali priliku da na drugom testu vidimo da li sam negativan. Hteo sam da mi bar dozvole da taj drugi test bude u vidu brisa iz nosa, jer se stvarno mnogo puta dešavaju pogrešni rezultati. Iskreno, 99,9% sam uveren da je ovaj 'pozitivan' rezultat zapravo greška, ali više od svega žalim zbog Damira, koji je zaista spreman. Nije dobio priliku da pokaže koliko može. Tek tako su ga diskvalifikovali. To je veliki skandal!

Ali, Vi znate kakva su sada 'pravila' igre?

- Da, naravno, ali nismo znali da nećemo imati pravo na drugi test ako je prvi lažno pozitivan. Po meni je to neljudsko. Osetili smo se tako malim, tako nemoćnim. Ubeđen sam da bi, da se ovo desilo nekom većem imenu, taj bi imao priliku da dokaže da je rezultat testiranja bio pogrešan. Mislim da bi, da je Rafael Nadal bio u našoj situaciji, oni pronašli način da se uradi i drugi, i treći test. Užasnuti smo onime što nam se desilo. Moramo da odemo, i to sa gorkim ukusom u ustima. Damir je umalo završio u glavnom delu žreba, odigrao je dva odlična meča u Rimu (pobede nad Verdaskom i Robredom) i mislim da bi prebrodio kvalifikacije, uz nadu da bi nešto veliko uradio i u glavnom delu turnira. Ali, evo, da vam otkrijem: sam ću se testirati sutra, i dan potom, i ubeđen sam da ću biti negativan - zaključio je srpski trener u intervjuu za "Ekip".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.