ĐOKOVIĆ JE NOVI RIMSKI IMPERATOR: Novak od katastrofe do briljantnosti za rekordnu Masters titulu!
Foto: EPA/Clive Brunskill

ATP Rim, Finale

ĐOKOVIĆ JE NOVI RIMSKI IMPERATOR: Novak od katastrofe do briljantnosti za rekordnu Masters titulu!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 20:05h

Novak Đoković je osvojio titulu u Rimu! Srpski teniser je pobedio Dijega Švarcmana u finalu 7:5, 6:3 za svoju ukupno Masters 36. titulu u karijeri.

Na ovaj način je najbolji teniser sveta ponovo postao najtrofejniji igrač na turnirima iz serije 1000, pošto je pretekao Nadala koji ih ima 35.

Srpski teniser je tako nastavio sa svojom serijom pobeda u 2020. godini i i dalje nije izgubio meč na terenu, ona diskvalifikacija sa US opena se ne računa da je poraz na terenu.

Najbolji svetski teniser je osvojio svoju petu titulu u 2020. godini i petu na Mastersu u Rimu.

Dijego Švarcman je pružio dostojan otpor u ovom meču, imao je svoju šansu na početku kada je poveo 3:0 uz dva brejka, ali se Srbin iako nije briljirao uopšteno na celom meču, vratio, preokrenuo i stigao do titule.

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

6:3 - POBEDA I TITULA! Novak Đoković je pobedio Argentinca u finalu Mastersa u Rimu.

5:3 - BREJK! Novak je pred pobedom i titulom! Odličan gem srpskog tenisera koji će u narednom servirati za pobedu.

3:3 - Argentinac ne popušta sada na svoj servis. Inače, Novak nikada nije izgubio finale Mastersa nakon što je poveo 1:0 u setovima.

3:2 - Spasio je sada dve brejk lopte srpski teniser.

2:2 - Uh, fenomenalni sada vineri argentinskog tenisera.

2:1 - Uzima ovaj gem na svoj servis srpski teniser, iako je ispoljio nervozu i udarao sebe po butinama, očito nezadovoljan svojom kretnjom.

1:1 - BREJK! Sada odmah uzvraća Đokoković ribrejkom. Švarcman je previše rizikovao i to mu se nije isplatilo.

0:1 - BREJK! Opet Novak gubi gem na svoj servis i to na početku seta. Mnogo forsira na ovom meču drop šotove koji mu očito ne idu i tako poklanja protivniku poene.

I SET

7:5 - BREJK I SET! Novak Đoković posle preokreta osvaja prvi set u finalu. Srpski teniser je sad imao tri uzastopne set lopte i iskoristio poslednju zahvaljujući odličnom udarcu.

6:5 - Nema lakih gemova za Novaka u ovom meču, ali uspeo je još jednom da stigne do vođstva i sada je samo na gem od osvajanja prvog seta.

5:5 - Šteta! Novak je imao set loptu, ali fantastično je odigrao Argentinac sa forhend dijagonalom iz trka. Uspeo je potom i da se vrati i izbegne trenutni gubitak seta.

foto: EPA/Riccardo Antimiani

5:4 - Kakav sada poen Đokovića na mreži! Fantastičan štop-volej u gemu koji je ceo bio prepun sjajnih udaraca obojice tenisera. Ali srpski teniser je opet spasio brejk loptu i izbegao da se nađe pred gubljenjem prvog seta.

4:4 - Prekida Novakovu seriju gemova Argentinac. Odigrao je fantastičnu pasivnu forhend dijagonalu u odlučujućem poenu i izazvao uzdahe i aplauze na tribinama, a onda asom potvrdio gem.

4:3 - Počeo je i Švarcman da greši, Novak je smanjio broj neiznuđenih grešaka i sada potpuni preokret u meču.

3:3 - BREJK! I evo povratka u meč! Posle uvodna tri gema koja su pripala Švarcmanu, sada tri gema zaredom vezuje srpski tenisera. Samo još da počne da ga sluša taj bekhend.

2:3 - Ulazi sada u ritam srpski teniser. Najzad dobar gem na njegov servis.

1 / 9 Foto: EPA/Riccardo Antimiani

1:3 - BREJK! Konačno Novak da se upiše na semafor i to oduzimanjem servisa protivniku, pa sada ima samo jedan brejk zaostatka.

0:3 - BREJK! Ovo već nikako ne valja. Đoković nikako da pronađe ritam, izbacuje loptice u aut i iz bekhenda i iz forhenda, a Argentinac to obilato koristi-Očito se odlično spremio za srpskog tenisera.

0:2 - Loš izbor udaraca srpskog tenisera i Švarcman potvrđuje brejka. U međuvremenu kreće polako i kiša.

0:1 - BREJK! Loš početak meča za srpskog tenisera. Novak je imao vođstvo i ispustio ga u gemu na svoj servis, a Švarcman, kao i protiv Nadala odmah koristi svoju priliku za brejk.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.