RAFA, ČEMU OVO?! Prvo mu žao Đokovića, a onda ga napao s leđa: On to radi iz ličnih interesa!
Foto: EPA/Adrian Dennis/EPA/Valerie Blum

neočekivano

RAFA, ČEMU OVO?! Prvo mu žao Đokovića, a onda ga napao s leđa: On to radi iz ličnih interesa!

Španski as je između redova prozvao srpskog tenisera zbog osnivanja Udruženja profesionalnih igrača tenisa

Objavljeno:

Rafael Nadal je još jednom izrazio neslaganje sa Novakom Đokovićem zbog toga što je osnovao Udruženje profesionalnih igrača tenisa koje je odvojeno od ATP-a.

Srpski teniser je odlučio da pokrene novu organizaciju zajedno sa još nekoliko igrača (tu su Pospešil, Dimitrov), nezadovoljan kako su Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) i tamošnji Savet tenisera rešavali probleme tenisera i tretmanom koji su igrači imali. Zato je i podneo ostavku na mesto predsednika Saveta igrača.

To nije naišlo na dobar odjek kod određenog broja onih najboljih igrača na svetu, pre svih kod Nadala i Federera, koji su kritikovali Srbina, a to je španski as još jednom ponovio.

foto: Pritnsrkin

- Razumem ja nezadovoljstvo pojedinih sportista koji su potpisom podržali taj predlog, ali postoje tu mnoga pitanja bez odgovora. Uz to, mislim da ovo nije pravi momenat (za formiranje nečeg takvog) - počeo je Nadal i potom čak optužio između redova Novaka da misli samo na svoje interese.

- Čak i da nismo u situaciji u kojoj smo, mnogi detalji tu nisu jasni. A uz to, neke stvari nisu ni postavljene kako treba. Na sve to, mi prolazimo kroz jednu svetsku krizu, u svakom aspektu te reči. Teška su ovo vremena za sve nas, za igrače, organizatore, celu tenisku turneju. Trebalo bi da se držimo zajedno, a ne da svako od nas radi iz nekih svojih ličnih interesa - rekao je Rafel Nadal koji je pre toga rekao da mu je žao što se Đokoviću desila diskvalifikacija sa US opena.

Inače, baš su Đoković i Nadal prethodnih meseci često bili na vezi i razgovarali o tome kako da se poboljšaju statusi pozicije igrača i kako da se dalje unapređuje tenis.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.