SLUŠAM ZVIŽDUKE I URLIKE NA TVOJ RAČUN: Nole, ti nisi princ, ali si sigurno najveći teniser svih vremena!
Foto: EPA

poruka za najboljeg

SLUŠAM ZVIŽDUKE I URLIKE NA TVOJ RAČUN: Nole, ti nisi princ, ali si sigurno najveći teniser svih vremena!

Izuzetno emotivan tekst o Novaku Đokoviću od nekadašnjeg tenisera iz BiH

Objavljeno:

Nekadašnji teniser iz Bosne i Hercegovine Dario Mirašćić pogođen je onime što se dogodilo Novaku Đokoviću na US openu, a posebno ga boli to što sada svi daju sebi za pravo da kritikuju i napadaju najboljeg igrača sveta.

Potaknut diskvalifikacijom srpskog tenisera jer je nenamerno pogodio linijskog sudiju lopticom u vrat, ovaj bivši teniser iz Tuzle se oglasio na svom Fejsbuku i stao u odbranu prvog igrača sveta.

- Osećam potrebu kao Bosanac i Hercegovac (nekada i neki teniser) da napišem tekst o tebi koji si ujedinio ex-yu. Koji si sigurno po meni, a i po mnogima, najbolji sportista sa ovih prostora svih vremena. Onaj “incident” se mogao desiti svakome, ali desio se tebi Nole.

foto: Profimedia

- Neopreznost i prestroga diskvalifikacija ja verujem da će te ojačati i naterati da budeš još bolji čovek, ali i teniser. Od turnira do turnira, od Australije do Amerike, pratim zvižduke, povike i urlike na tvoj račun, usred servisa i nakon tvoje pobede, a da mi zapravo nije jasno zašto, i čime si zaslužio da jedan Nik Kirjos, huligan među teniserima, ima svoje mesto u sportskoj rubrici svih novina ovoga sveta da o tebi kaže što misli.

- Rodžer Federer, veliki šampion, sigurno jedan od najvećih, kao i Rafael Nadal, na svakom turniru, i pred svakim tv ekranom ovoga sveta, pa nažalost i u Bosni i Hercegovini, imaju više navijača od tebe. Zašto? Možda zato što si iz Srbije? Može i to biti.

- Ali mnogi možda ne znaju da si ti taj koji je pomogao i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini za vreme poplava. Da si ti taj dokazani humanista koji je mnogim teniserima sa ovih prostora i dan danas pomogao sa mnogim savetima.

foto: EPA/ JULIEN DE ROSA

- Da si ti taj koji je organizovao Adria Tour na ovim prostorima, bez ikakve materijalne koristi, da pomogneš zemljama koje doživljavaš svojima, ono što politika ne bi mogla ujediniti mogao si ti. A mnogi te opet mrze i navijaju za Rodžera ili Rafu kada igraju protiv tebe.

- Ali po meni, tebe od njih dvojice razlikuje nešto što se ne tiče tenisa, nego se tiče ljudske naravi. Oni su prinčevi tenisa, nedodirljivi i visoko uzdignuti nad onima koji ih gledaju i za njih navijaju. Međutim, Nole ti nisi princ jer tebe veže potreba da budeš voljen.

- Kao i potreba da se uvek, na svakom mestu, u svakoj gesti i postupku iskažeš kao dobar čovek. Možda Nole u ovim trenucima kroz koje sada prolaziš nećeš ovaj tekst niti pročitati, ali sam osetio potrebu da ga napišem i pružim neku vrstu podrške. Nole ti si sigurno najveći teniser u istoriji i zato što među živima nema šampiona koji je bio toliko nevoljen. Glavu gore i samo napred šampione - napisao je Miraščić na Fejsbuku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.