ĐOKOVIĆ SE PRVI PUT JAVNO OBRATIO POSLE DISKVALIFIKACIJE ZA US OPENA: Bio je tu i njegov otac Srđan!
Foto: EPA/Jason Szenes

obratio se okupljenima

ĐOKOVIĆ SE PRVI PUT JAVNO OBRATIO POSLE DISKVALIFIKACIJE ZA US OPENA: Bio je tu i njegov otac Srđan!

Najbolji teniser sveta je obećao da čim bude mogao će posetiti Republiku Srpsku

Objavljeno:

Novak Đoković se prvi put javno obratio nakon svega što mu se desilo u Njujorku i nakon što u nedelju uveče diskvalifikovan sa US opena zato što je pogodio lopticom linijskog sudiju.

Najbolji teniser sveta se putem video linka obratio okupljenima na otvaranju Nacionalnog teniskog centra RS u Banjaluci čestitao svima koji su učestvovali u gradnji ovog impozantnog objekta, i tom prilikom izrazio žaljenje što nije mogao lično da prisustvuje ovom činu.

- Nadam se da ću u što skorijoj budućnosti moći da posetim Banjaluku, da igram na novom terenu, da uživam u tenisu i slavljenju sporta, porodice i zdravog života. Svako dobro - poručio je najbolji srpski i svjetski teniser, koji se trenutno nalazi u Njujorku.

Njegov otac Srđan Đoković, koji je večaras došao u Banjaluku, rekao je da nije često u ovom gradu, ali da će to u budućnosti ispraviti i on i njegov sin Novak.

- Obećavam da će Novak prvom prilikom, čim se skloni ovaj virus koji nas je sve sputao, doći ovde. Nadam se da će to biti već na proleće - istakao je Srđan Đoković, a prenosi "Srpskainfo.com".

On je dodao da je tenis sport koji ujedinjuje ljude, da je priznat u celom svetu, te da sve zemlje ovog regiona treba da su ponosne što imaju najboljeg tenisera sveta.

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da želi da se Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske, koji je otvoren večeras u Banjaluci, pokaže u najboljem svetlu, da opravda svoju svrhu i služi na ponos ovom gradu i Srpskoj.

Cvijanovićeva je zahvalila porodici Novaka Đokovića, republičkim institucijama, Gradu Banjaluka i svim dobrim ljudima koji su navijali da bude realizovan ovaj veliki, nacionalni projekat.

- Pokazali smo sposobnost da se u kratkom roku mobilišemo. Mi smo to uspeli u veoma kratkom roku zato što smo znali zašto to radimo i znali smo da imamo cilj - rekla je Cvijanovićeva na svečanosti u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” povodom otvaranja Nacionalnog teniskog centra Teniskog saveza Republike Srpske, u čiju je izgradnju uloženo oko 850.000 evra.

Cvijanovićeva je izrazila zahvalnost Novaku Đokoviću, čije divno obraćanje na početku svečanosti bodri Banjalučane i sve u Republici Srpskoj.

- Mi ne trebamo objašnjavati koliko smo ponosni na njega i koliko nam on znači, a znamo da i mi isto tako značimo njemu i zbog toga se radujemo svakom novom dolasku ovde. Želimo da se ovaj teren pokaže u najboljem svetlu i da opravda to zašto je napravljen ovde i zašto služi na ponos Banjaluci i Srpskoj - navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je, zahvaljujući zajedničkom angažmanu porodice Đoković i republičkih institucija, kao i Grada Banjaluka večeras otvoren Nacionalni teniski centar.

Prema njenim rečima, mnogo dece u Banjaluci i Srpskoj su zaljubljenici tenisa i Novaka, mnogi su poželjeli da krenu njegovim stopama, zavoleli ovaj sport i daju sve od sebe da se tu pokažu i dokažu.

- Ali, sportski život je sportski život i mnogo toga smo mogli da naučimo od dobrih sportista. Hvala bogu, imamo ih mnogo kojima se možemo ponositi, od kojih smo mogli mnogo da naučimo u prethodnom periodu. Vjerujem u naše buduće generacije, znam zašto ovo radimo, znam da postoji taj cilj i da je svakog dana Srpska jača - naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da je veza Republike Srpske sa Srbijom neraskidiva.

Cvijanovićeva je dodala da je ovo jedan od projekata koji sigurno ima nacionalni karakter, ali da isto tako brojni drugi projekti koji po karakteru povezuju po suštini Srpsku i Srbiju govore o toj neraskidivoj vezi.

- Živeo sport, živeo Novak, živeo tenis, živela Republika Srpska i Srbija, koja uvek stoji uz nas - poručila je Cvijanovićeva.

Predsednik Teniskog savez Republike Srpske Draško Milinović zahvalio je Srđanu i porodici Đoković što svih ovih godina sarađuju s Teniskim savezom Republike Srpske.

Dodaje da je odluka o gradnji terena donesena uoči početka turnira Adria tur, te je zahvaljujući institucijama Republike Srpske to postignuto u rekordnom roku.

- Sve je rađeno po najvećim svjetskim standardima i od ovog trenutka ATP mastersi mogu da se igraju u Banjaluci - poručio je Milinović.

Sportski direktor Teniskog saveza Srbije Aleksandar Bolić rekao je da je velika čast prisustvovati svečanom činu otvaranja Nacionalnog teniskog centra.

On je istakao da je Banjaluka teniski grad, koja je dala velike tenisere kakvi su Bojan Vujić i Nikolina Jović.

- Pomalo sam ljubomoran jer Beograd i Srbija nemaju ovakav centar. Ljubomoran sam i na ovdašnji Čelendžer na kojem su igrali naši najbolji teniseri - naglasio je Bolić.

Simboličnim udarcima teniskim reketom mlada teniserka Tea Kovačević iz Gradiške simbolično je proglasila otvorenim Nacionalni teniski centar u Banjaluci.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Srpskainfo.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.