PEPE IMAZ OTKRIVA POZADINU NOVAKOVOG IZBACIVANJA: Zbog jedne stvari Srbin je osećao neviđeni pritisak na US Openu!
Foto: Profimedia

odjeci incidenta

PEPE IMAZ OTKRIVA POZADINU NOVAKOVOG IZBACIVANJA: Zbog jedne stvari Srbin je osećao neviđeni pritisak na US Openu!

- To ga je i nateralo da napravi grešku koja će mu, verujem mnogo pomoći u budućnosti - ističe Španac

Objavljeno:

Nije baš omiljneni čovek u Srbiji, ali definitivno da Pepe Imaz veoma dobro poznaje Novaka Đokovića, tako da je vrlo pozvan da komentariše diskfalifikaciju srpskog tenisera sa US Opena.

Kao čovek koji se bavi psihom, govorio je o "glavi" Đokovića.

- Gledao sam meč, a onda sam se zabrinuo. Čuo sam neko gušenje, ali se nije videlo šta se tačno dešava. A kada je sve bilo jasno pomislio sam odmah kako nervi, tenzija mogu da te nadvladaju da učiniš ovakvu grešku - rekao je Španac za Kadenu Ser, a preneo je "Mozzart sport" i dodao:

- Đoković je osećao pritisak da osvoji US open pošto u Njujorku nisu bila dva njegova najjača rivala, Rodžer Federer i Rafael Nadal. Hteo to ili ne, takve stvari opterećuju. Tri ili četiri minuta pre incidenta videlo se da mu nije dobro na terenu i bes na licu. Novak želi titulu pošto je blizu onoga što je sanjao čitav život. To ga je i nateralo da napravi grešku koja će mu, verujem mnogo pomoći u budućnosti.

Imaz ističe da je Đoković ovim gestom pokazao da je samo običan čovek koji ume da pogreši kao i svako drugi.

- Njemu sada treba malo vremena. Dobro je što Nole oseća podršku naroda koji je uz njega čini se više nego ikada. On je odgovoran za incidenti mora sa time da se izbori, a najbolje što možemo da uradimo za njega je da mu pružamo podršku. Ovakve stvari imaju koren u detinjstvu. Kada pobedite, sledi vam nagrada, a kada izgubite ništa. I tu dođe do ljutnje. Svi igrači treniraju taktičke stvari, forhend, bekend, servis... Ali malo ih trenira mentalnu stranu.Svi prave greške na meču, ali kada ih vežete više onda dođe do ovakvog mentalnog stanja. Takođe, ovaj incident će pomoći ljudima da ne vide u teniskim igračima predmete obožavanja. Novak je ovim pokazao da nije Bog i da je grešan kao svi, da je to što jeste i da ima jedinstvenu personu. Ne možemo želeti da budemo Nole, Rodžer ili Rafa...

Španski 'lajf kouč' se osvrnio i na Nika Kirjosa.

- Ako osobi treba pomoći, najviše pažnje moramo usmeriti na to zašto on radi takve stvari. Možda Kirjos ovo radi ne bi li privukao pažnju i ima takvu ličnost koja se oseća sigurno ako se priča o njoj. Ne znam ga lično, ali ako bi tražio, pomogao bih mu - rekao je Imaz.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.