DVOSTRUKI ARŠINI: Federer je u besu napucao lopticu u publiku, niko nije ni pomislio da ga diskvalifikuje
Foto: Printscreen/Twitter/@MilanCHE111

ljudi su zalegali

DVOSTRUKI ARŠINI: Federer je u besu napucao lopticu u publiku, niko nije ni pomislio da ga diskvalifikuje

Mnogi podsećaju na ono što se dogodilo pre nekoliko godina kada je Švajcarcu progledano kroz prste, a Novaku sada nije

Objavljeno:

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US opena! To je vest koja je odjeknula celim svetom u nedelju uveče.

Zvaničnici US opena nisu imali milosti, niti su progledali kroz prste najboljem igraču sveta, pošto je pogodio lopticom u grlo linijskog sudiju.

Uzaludno je bilo to što je Đoković objašnjavao da nije namerno gađao sutkinju, što je video ceo svet, kao i da nije udario toliko jako lopticu, koliko je gospođa teatralno pala i odglumila kao da je u trenutku doživela srčani udar. Glavni sudija i supervizor turnira nisu imali druge i poštovali su pravila do kraja, a ona kažu da je kazna za to diskvalifikacija.

Međutim, brojni Đokovićevi navijači sada podsećaju na to koliko se puta samo dogodilo i prethodnih desetak i više godina da igrači ili igračice naprave neki ovakav incident, da pogode lopticom ili sudiju ili skupljača loptica, neki čak i namerno, pa to nije kažnjeno diskvalifikacijom.

Mnogi ukazuju na dvostruke aršine koji se očigledno primenjuju, jer izgleda za Đokovića važe jedna pravila, a za miljenika javnosti Rodžera Federera važe potpuno druga.

Tako su mnogi podsetili na besnu reakciju Federera na jednom turniru kada je namerno napucao lopticu prema publici, a oni koji su bili ispred njega su se bacili na pod u strahu od udarca.

Međutim, Švajcarac je imao sreće da tom prilikom nikog nije pogodio, pa nije bio ni diskvalifikovan, niti se čak razmatralo njegovo odstranjivanje sa tog turnira.

Ali, za Novaka, kao što rekosmo, važe neka druga pravila.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.